poezie-puscarie
Deținuții buzoieni încarcerați în penitenciarul de la Focșani sunt printre altele și poeți talentați. În ultimii trei ani ei au urcat pe podiumul Concursului național de poezie pentru deținuți – „Poezie de puşcărie”, concurs la care a participat și s-a clasat al treilea, la egalitate cu buzoianul Ștefan Cosma și fostul ministru al Finanțelor Decebal Traian Remeș.
Astfel, în anul 2012 deținutul buzoian Florin Ionescu a obținut locul 2 iar Vasilică Mocanu, tot din Buzău s-a clasat al treilea. În anul 2013, când la concurs a participat și Decebal Traian Remeș, fostul ministru a ocupat ultima treaptă a podiumului la egalitate cu pompierul buzoian Ștefan Cosma în timp ce laureații din anul precedent, Florin Ionescu și Vasilică Mocanu, au obținut doar mențiuni.
În anul 2014, la cea de-a VI-a ediție a concursului „Poezie de Pușcărie”, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Laurențiu Mocanu în timp ce pe locul 3 s-a clasat tot un buzoian, Marian Durlea.
Deținuții care se sunt recompensați cu premii la concursurile naționale la care participă primesc credite în baza cărora pot beneficia de vizite suplimentare, pachete suplimentare sau dacă sunt încarcerați în regim deschis sau semideschis pot pleca acasă pentru 24 de ore.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.