Aproape 400 de persoane din comunele Chiliile și Cănești au rămas izolate  după ce pârâul Sărățel și a ieșit din matcă și a mutat tuburile de beton pe care se făcea accesul către 4 sate.

Pentru a vedea pagubele produse în zonă a ajuns sâmbătă și Raed Arafat pornit într-un periplu prin țară pentru a vedea pe viu efectele ploilor din ultima săptămână.

Satele Șuchea din comuna Canești unde locuiesc 120 de oameni și satele Trestioara, Crevelești și Budești din Chiliile unde sunt 280 de persoane au rămas izolate după ce viitura a dislocat tuburile de beton pe care se trecea către cele patru sate. Mai mult, în cele 4 sate nu se poate ajunge nici pietonal. Autoritățile încearcă acum să rezolve problema și au adus în zonă utilaje care să încerce să repună tuburile la loc iar traficul să fie reluat.

Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură localnicii din Chiliile au rămas și fără apă potabilă după ce bazinul de captare a apei a fost colmatat.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că pentru remedierea situației vor ajunge la Chiliile 80 de jandarmi și militari pentru a ajuta la decolmatarea bazinului astfel încât alimentarea cu apă să fie reluată cât mai curând.

” Sunt situații punctuale grave dar nu putem compara situația cu ce a fost în 2005. Nu știu dacă se impune decretarea stării de alertă în vreo localitate, însă aceasta decizie nu o pot lua eu, ci autoritățile locale și Prefectură. Important e ca acum să venim în sprijinul oamenilor, nu să ne gândim cine plătește aceste lucrări.” A declarat Raed Arafat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.