paduchi
Aproape 800 de copii din județul Buzău au fost descoperiți bolnavi de către medici, la finalul triajului epidemiologic, care se efectuează la început de an școlar și după vacanțele importante.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău susțin că până acum au fost examinați circa 60 de mii de elevi, adică 88 la sută din cei înscriși la o unitate de învățământ din județ, dintre aceștia 768 prezentând diverse boli ce se pot transmite și la cei din jur.

Pe primele locuri se situează angina sau roșul în gât cu care au fost diagnosticați 365 de copii. Din păcate, au fost descoperite și 304 cazuri de păduchi în timp ce 38 de copii au fost descoperiți cu micoze. 2 elevi au fost găsiți de asistentele școlare cu râie iar alți 27 au fost depistați ca având alte boli infecțioase.

DSP susține că în urma triajului epidemiologic nu s-au înregistrat cazuri de rujeolă, rubeolă, scarlatină sau parotidită.

În ce-i privește pe copiii bolnavi, aceștia au fost izolați la domiciliu și tratați, intrarea lor în colectivitate fiind condiționată de vindecare.

2 COMENTARII

  1. […] Aproape 800 de copii din județul Buzău au fost descoperiți bolnavi de către medici, la finalul triajului epidemiologic, care se efectuează la început de an școlar și după vacanțele importante. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău susțin că până acum au fost examinați circa 60 de mii de elevi, adică 88 la sută din cei înscriși la o unitate de învățământ din județ, dintre aceștia 768 prezentând diverse boli ce se pot transmite și la cei din jur. Pe primele locuri se situează angina sau roșul în gât cu care au fost diagnosticați 365 de copii. Din păcate, au fost descoperite și …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.