Constantin Tacea4 Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire sunt pe cale să scape de grija facturilor care le dădeau atâtea bătăi de cap. Regia Autonomă Municipală a decis să reducă programul de furnizare a căldurii dat fiind că temperaturile sunt în creștere iar iarna pare să nu m ai zăbovească prea mult în oraș. Astfel, caloriferele buzoienilor nu se vor mai încălzi pe timpul zilei, în intervalul orar 12.00-19.00 iar pe perioada nopții agentul termic va fi furnizat la parametri reduși față de lunile anterioare. „De la începutul lunii aprilie RAM furnizează agent termic la parametri reduși și chiar s-a întrerupt furnizarea agentului termic pe timpul zilei date fiind temperaturile înregistrate dar și ținând seama de solicitările consumatorilor”, a precizat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.
Iar dacă temperaturile înregistrate își vor menține trendul crescător, Regia Autonomă Municipală se pregătește să închidă definitiv robinetul la căldură cu atât mai mult cu cât există deja asociații care au solicitat sistarea completă a livrării agentului termic atât din cauza temperaturilor înregistrate cât și din cauza faptului că de la 1 aprilie buzoienii cu venituri reduse nu mai beneficiază de ajutoare pentru plata facturilor la încălzirea termică.
„Se preconizează ca până pe la jumătatea lunii să livrăm energie termică după programul redus dar o parte dintre blocuri au cerut deja închiderea totală cu posibilitatea de revenire dacă temperaturile vor înregistra scăderi semnificative”, a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.