Președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, și-a depus, astăzi, candidatura pentru șefia Consiliului Județean. Deși depunerea candidaturii fusese programată inițial pentru data de 30 aprilie când vor fi gata și listele pentru consilieri, liderul democrat-liberalilor buzoieni a decis să se lanseze astăzi în cursa pentru șefia Consiliului Județean, determinat de unele acțiuni ale tinerilor democrat liberali care l-au și așteptat cu biciclete la sediul Biroului Electoral Județean. Astfel, Preda a ținut să înlăture speculațiile privind retragerea sa din cursă și a declarat că își propune, la modul serios, să câștige șefia Consiliului Județean.
”Foarte multă lume, după predarea ștafetei către Guvernul domnului Ponta, a considerat că PDL intră într-o fază și mai acută de organizare. Vă asigur că mi-am depus candidatura pentru a câștiga. Indiferent de sforțările din ultimele zile, de a racola toți primarii PDL nu s-a reușit. Avem o organizație puternică”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Liderul democrat liberal a mărturisit însă că doar 9 aleși locali, din 23 câți a câștigat la alegerile din 2008, mai sunt dispuși să reprezinte partidul la următoarele alegeri locale, restul alăturându-se altor formațiuni politice.
”Acum mai avem 9 primari. Nu cred că vor mai fi primari care să plece pentru că s-a definitivat lista. Au făcut bine că au rămas, au fost presați și ieri și azi noapte și alaltăieri să plece, să se ducă ba la PNL, ba la PSD. Acești contracandidați își doresc să ia cât mai multe administrații crezând că așa vor obține funcțiile însă șansele PDL sunt aceleași pentru că partidul merge cu un candidat, cu Cezar Preda.Mai bine s-ar concentra pe ce au ca obiective de campanie și mai puțin pe racolarea primarilor. Ei au considerat că luându-mi primarii îmi vor lua mâinile și picioarele, dar trebuia să-mi ia creierul, însă asta nu se vinde”, a mai declarat liderul democrat-liberalilor buzoieni.
Cezar Preda este cel de-al doilea candidat înscris la președinția Consiliului Județean Buzău după independentul Victor Mocanu. El aspiră pentru a doua oară la funcția de președinte al Consiliului Județean după ce a pierdut în vara anului 2008 confruntarea cu Victor Mocanu.

Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

 1. Greu pt preda cu 9 primari din cei 87. mocanu are cele mai mari sanse, cu o precizare daca buzoienii din municipiu vor iesi la vot ii vor da planurile lui mocanu peste cap pt ca sunt multi, au ceva studii si nu pot fi manipulati cu un baton de salam si o punga de copane de pui.

 2. Nu v-ati saturat de minciunile si hotiile lui Mocanu ??!?!?!?!
  Oameni buni , deschideti ochii!
  Bigiu asta nu-i decat un alt borfas de printre acestea!
  Cel mai in masura sa fie la conducerea consiliului judetean cred ca este Cezar Preda, de ce? pentru ca are o experienta politica in spate foarte mare , este un politician de succes care doreste sa schimbe soarta orasului nostru.
  credeti-ma!

 3. Consider că cel care va câştiga va fi Mocanu Victor, iar un asemenea final se va dovedi a fi cea mai bună opţiune a buzoienilor, pentru că se văd realizările şi de acest lucru se teme cel mai tare unul ca Preda sau ca Bîgiu.
  Dincolo de asta, însă, hai să vedem care ar fi atuul real al preşedintelui Mocanu.
  Pe scurt.
  În urmă cu 22 de ani, Cezar Preda fusese trimis de la Metalurgica să „preia” Primăria Buzău, numai că acolo deja era Ion Vasile şi aşa ajuns actualul pedelist să se mulţumească doar cu funcţie de directoraş… ceea ce i-a permis să se ocupe de o afacere la modă în acel timp, adică comerţul cu blugi aduşi de pe malul Bosforului. Mult mai târziu avea să fie recomandat lui Băsescu şi am observat cu toţii cam ce s-a întâmplat în beneficiul pedelistului, nu al buzoienilor.
  Cristi Bîgiu?!
  Încă se mai consideră un reprezentant al mediului de afaceri, numai că diferenţa este că nu poate spune că ar fi şi produsul acestei structuri speciale. În momentul în care conştientizezi că nu dispui de forţa unui om de afaceri autentic, şi zic aici de valenţele personale ce ţin ce caracter şi atitudine, era normal ca senatorul să-şi creeze un mediu virtual care să-l şi potenţeze, şi unde era mai nimerit decât în zona politicului! Nu este singurul exemplu! Cred că Cristi Bîgiu a primit cu doi trei ani în urmă un aşa zis mandat să preia „afacerile” politice în zona Buzăului, considerându-se că doctorul Ion Vasile şi-a îndeplinit „misiunea”.
  Ce a făcut în tot acest timp actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu? A făcut administraţie! A ştiut să menţină în echilibru finanţele judeţului, atâta timp cât oameni politici ca cei amintiţi mai sus i-au cerut acest lucru, pentru că Victor Mocanu este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni finanţişti ai judeţului. Apoi, atunci când tot politicul i-a cerut s-a ocupat de administrarea judeţului şi de atunci au început să apară şi problemele oamenilor care fac şi desfac în interesele partidelor. Preşedintele Victor Mocanu are rezultate şi asta nu este totdeauna bine pentru cei care se numesc lideri politici, pentru că în astfel de momente, de campanie electorală, oameni de anvergura şi capacitatea lui Victor Mocanu i-ar putea înlătura din vederile electoratului. Cred că aceasta este realitatea în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.