VAlerica Sercaianu retinut

UPDATE: Poliția confirmă faptul că s-a început cercetarea și în cazul celui de-al doilea șofer implicat în accident. Acesta este cercetat, la fel ca și primarul din Cernătești, pentru ucidere din culpă, cercetările fiind desfășurate de polițiștii de la Rutier sub supravegherea unui procuror.

Răsturnare de situație în cazul anchetei legate de accidentul provocat, din primele date ale anchetatorilor, de primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, accident în urma căruia o adolescentă și-a pierdut viața iar alta a fost rănită. Dacă inițial oamenii legii declarau că vinovat de producerea accidentului se face primarul de la Cernătești care, pe deasupra mai consumase și ceva băuturi alcoolice, acum se ia în calcul și vinovăția unui alt șofer implicat în accident. După ce procurorii nu au considerat vina primarului din Cernătești atât de mare încât să ceară arestarea acestuia, acum ancheta pare să se îndrepte pe un alt fir. Anchetatorii iau în calcul mai degrabă o culpă comună și vor să verifice dacă nu cumva, mașina primarului ar fi fost proiectată în cele două adolescente de autoturismul pe care Valerică Șercăianu încerca să îl depășească. Între timp, pentru a putea medita la cele întâmplate dar și pentru a scăpa de alte probleme cu care se confruntă la Primăria Cernătești, Valerică Șercăianu, a intrat în concediu.
Primarul comunei Cernătești a fost implicat săptămâna trecută într-un accident în urma căruia o adolescentă de 15 ani a murit iar colega ei a fost rănită. Cele două fete se întorceau de la școală iar primarul Valerică Șercăianu se întorcea de la Cernătești în oraș, nu înainte de a fi ciocnit câteva pahare la aniversarea onomasticii a două angajate din Primăria Cernătești. Testat cu aparatul Drager după producerea tragediei, primarul din Cernăteşti prezenta o alcoolemie de 0, 38 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Un verdict în ce privește alcoolemia exactă în momentul producerii accidentului urmează să se dea după ce medicii legiști din capitală vor analiza probele de sânge recoltate în seara producerii accidentului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.