Ape tulburi în USL Buzău, după desemnarea liberalului Cristi Bîgiu, drept candidat al USL la președinția Consiliului Județean.
Social democraţii buzoieni, conduși de Constantin Boșcodeală, nu vor sub nici un chip să-i permită senatorului Cristi Bîgiu să candideze la funcția pe care mai marii USL i-au încredințat-o. Deși au avut destule divergențe în trecut, acum, cumătrul Constantin Boșcodeală a devenit cel mai vehement susţinător al lui Victor Mocanu. De altfel, Boşcodeală s-a luptat cu conducerea centrală până în ultima clipă a negocierilor de la Bucuresti pentru nominalizarea lui Mocanu.
Mai mult, astăzi, conducerea Organizatiei Județene a PSD i-a convocat pe primarii PSD din județ dar și pe consilierii județeni și, împreună, au luat decizia, contra hotărârii de la Centru, de a-l susține pe Victor Mocanu la președinția Consiliului Județean. Practic, PSD Buzău nu recunoaște candidatura lui Bîgiu la USL și spun că sunt dispuși să meargă pe liste separate.
”Am avut o întâlnire cu primarii PSD din Buzău și cu consilierii județeni și, ca urmare, PSD Buzău îl susține la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău pe actualul președinte, Victor Mocanu. Cred că s-a făcut o greșeală și le solicit conducătorilor USL să revină asupra deciziei de la Buzău”, a declarat președintele PSD Buzău Constantin Boșcodeală.
La rândul său, actualul președinte al Consiliului Judetean Buzău, Victor Mocanu, cel care ieri a ratat la mustață nominalizarea pentru cel de-al treilea mandat în fruntea miniparlamentului județean, susține că el ar fi trebuit nominalizat și aruncă ideea unei candidaturi pe liste separate din partea PSD. Mocanu admite însă că pentru o astfel de mișcare ar avea nevoie de aprobare de la Centru.
”Și eu sunt surprins de hotărârea care s-a luat ieri. Până acum nu s-a luat în discuție altă candidatură decât a reprezentantului PSD iar ceea ce s-a stabilit nu poate fi înțeles de nimeni din cei care judecăm onest. Mai mult, nu s-a respectat protocolul și din discuțiile pe care le-am avut cu primarii PSD, am ajuns la concluzia că noi putem candida și pe listele PSD fără sigla USL. Pentru acest lucru însă este nevoie de o încuviințare de la organismele partidului”, a declarat Victor Mocanu.
Cum este greu de crezut că o astfel de cerere va avea succes în fața conducerii centrale a PSD, rămâne de văzut dacă actualul președinte al Consiliului Județean Buzău va rămâne în formațiunea social democrată sau îl va urma pe senatorul Ion Vasile, proaspăt trecut la UNPR.
Ieri, liderii USL de la Centru au anunțat că USL îl va trimite la Buzău în lupta pentru Consiliul Județean pe liberalul Cristi Bigiu. Decizia a fost luată în ciuda opoziției manifestate de șeful PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, singurul social democrat care a votat împotriva acestei decizii.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Constantin-BOSCODEALA.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Victor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]

4 COMENTARII

  1. Costele, ai votat corect, dar acum taci o vreme să treacă şocul! Apoi susţine-l pe Bâgiu care e corect şi nu umblă cu fofârlica, cum cam faceţi voi de câţiva ani buni, pe la alegerile astea. Ţine de un băţ, că Cezar Preda atât aşteaptă. Nu ştii ce le bese mintea! Nu face ca Buzăul să devină piaţă de ştiri de senzaţie că picaţi toţi sub prag!

  2. boscodeala a fost singurul care a votat impotriva in comitetul ex. national psd,asta spune printre altele ce sustinere are in acel for al psd,evdent ca oamenii stiu cum a ajuns el acolo,prin frauda si impostura ca sa nu vorbim si de banutii dati lui pontanacul,care acum le a tras o de ia lasat fara aer.un alt detaliu ar fi ca de fapt bosco joaca teatru,de fapt cumetria a fost pumnul in gura pt.cei ce puteau spune ceva in psd buzau practica folosita si in alte ocazii, interesul fiind pentru propria persoana si gasca de manglitori din jurul lui. el bosco v a fi groparul psd buzau dar il doare in basca

  3. Bine zis, F16! Cartea ţiganiadei se joacă tare la Buzău! Asta explică lipsa de perspectivă a oraşului nostru şi găşcăria ce s-a încuibat aici. Eu cred că până la urmă nu sunt şanse să pice doarece organizarea alegerilor,îi aparţine lui boşco! El numără voturile. Nu mai ţineţi minte ce ia făcut lui Viorel Constantinescu? Buzăul are personalităţi tinere care l-ar depăşi pe boşco dar care, din păcate, stau pe tuşă!

  4. Eu cred că dl Bâgiu trebuia să-l lase pe Mocanu să candideze că el era bun la senat. Dacă UsL ul câştigă la Buzău localele şi pierde parlamentarele o să fie mai nasol ca acum.
    Candidatura pentru senat a USL ului va fi o problemă deoarece acolo va fi „bătaia peştelui”, cam 200000 lei noi de candidat. Plus că băse o să defiinţeze judeţele şi va reconfigura colegiile. Ce face cu judeţul desfiinţat, ce rămâne? Impegat de mişcare?
    Ora exactă se dă tot de la Bucureşti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.