Ridicarea restricțiilor sanitare  a adus Muzeului Județean Buzău un record neașteptat de vizitatori. În luna iunie Muzeul Județean Buzău a atras 4450 de vizitatori, cel mai mare număr de vizitatori înregistrat la instituția de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean de la redeschiderea din anul 2015.

„În luna iunie Muzeul Județean Buzău împreună cu secțiile exterioare a atras un număr de 4450 de vizitatori, un nou record față de luna mai anului 2019 care a fost cea mai bună lună ca număr de vizitatori a Muzeului Județean Buzău”, a spus directorul instituției Daniel Costache.

Cel mai mare număr de vizitatori în luna iunie a fost înregistrat la Muzeul Chihlimbarului de la Colți-1.873, urmat de sediul central al Muzeului Județean cu 1.790 de vizitatori, Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”-762 de vizitatori și Casa Memorială Vasile Voiculescu cu 25 de vizitatori.

De marți, 6 iulie, Muzeul Județean repune pe traseu singurul Muzeu mobil din România care va ajunge în luna iulie în 6 comune ale județului Buzău. Museum Bus, este primul program din țara noastră, lansat în decembrie 2019,  menit să aducă exponatele muzeului în zone izolate sau depărtate unde copii cu posibilități materiale reduse nu au posibilitatea să ajungă să viziteze un muzeu. Muzeul mobil va poposi așadar în luna iulie în comunele Ruşeţu, Movila Banului, Colţi, Gura Teghii, Siriu şi Lopătari. În perioada decembrie 2019-martie 2020, Museum Bus a poposit în 8localități ale județului și a fost vizitat de 1027 de copii. Din luna martie a anului 2020 Muzeul Mobil  a fost tras pe dreapta din cauza restricțiilor sanitare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.