Lucrările de refacere a Drumului Național 10 pe raza localității Ciuta în locul unde o alunecare de teren a distrus un sens de mers de mai bine de doi ani vor demara în aproximativ o săptămână. Anunțul a fost făăcut chiar de către Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi care a sosit azi dimineață la kilometrul 30 de pe drumul ce face legătura între Buzău și Brașov.
”Avem o situație specială și de urgență însă se pare că situația nu a reprezentat o urgență și pentru Guvernul anterior atâta timp cât au fost făcute peste 30 de adrese de către secția de Drumuri Naționale. Noi garantăm resursa financiară pentru finalizarea acestei lucrări iar constructorul se angajează ca în trei luni să dea în folosință pe două benzi aceasta bucată de drum. Nu înțeleg de ce nu s-au luat măsurile de urgență atunci când s-a întâmplat pentru că pe zi ce trece situația se degradează. Dacă se intervenea la timp nu se ajungea în această situație iar cu siguranță fondurile necesare erau mai mici. Din păcate în ceea ce privește județul Buzău alocările bugetare de anul acesta au fost zero”, a declrat ministrul USL al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
După inspectarea problemei de la kilometrul 30 ministrul Transporturilor însoțit de candidatul USL la președinția Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu se vor deplasa pe DN 10 pentru a vedea și alte alunecări de teren de la Chirlești dar vor vizita și podul de la Vadu Pașii pentru ca ministul să constate personal situația acestuia. De asemenea, candidatul USL la șefia Consiliului Județean, Marian Cristinel Băgiu încearcă să discute cu ministrul Transporturilor pentru mutarea camerelor video amplasate la capătul podului de la Mărăcineni astfel încât locuitorii de pe Valea Slănicului să nu mai fie nevoiți să plătească taxa de drum pentru doar câteva sute de metri pe care îi parcurg pe o șosea națională.
„De la Ciuta se va urca la alunecraea de la Chirlești dar vom merge și la Podul de la Vadu Pașii pentru că tot ce s-a promis până acum acolo au fost doar chestiuni electorale. În plus, am vrea să îl convingem pe domnul ministru să se mute acele camere amplasate pe podul de la Mărăcineni astfel încât locuitorii de pe Valea Slănicului să nu mai fie nevoiți să plătească taxa de drum pentru că ei nu folosesc șoseaua națională decât când traversează podul. Domnul ministru a spus că vrea să vadă situația la fața locului și avem speranțe să putem rezolva și această problemă care cu siguranță ar bucura pe toți locuitorii de pe Valea Slănicului”, a încheiat snatorul liberal, Marian Cristinel Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.