Regia Autonomă Municipală este pregătită să furnizeze căldură populației dacă temperaturile vpr scădea și mai mult ori dacă vor fi cereri din partea buzoienilor.
Potrivit directorului RAM Buzău, Constantin tacea, până în acest moment, nu există asociații de proprietari care să fi solicitat reluarea furnizării căldurii, însă instituția este pregătită să acționeze dacă aceste cereri vor veni. Oricum, legea spune că dacă trei seri consecutive, temperaturile scad sub 10 grade Celsius, atunci obligatoriu regia de termoficare trebuie să dea drumul la robinet și să furnizeze căldură.
” Suntem pregătiți să furnizăm căldură, nu avem cereri până acum iar media serilor trecute a fost de 7, 5 grade Celsius însă legea spuen că trebuie să fie trei seri consecutiv temperature sub 10 grade Celsius. Anul trecut s-a început furnizarea în ultimele 20 de zile ale lunii octombrie, dar cu program în funcție de cum au dorit consumatorii să se furnizeze căldura”, a declarat astăzi directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.
La Buzău, începând de sâmbătă, vremea s-a răcit extrem de mult, mercurul din termometre coborând de la 27-28 de grade Celsius la cel mult 8-9 grade.
Dincolo de problema atat de arzătoare a căldurii din apartamente şi mai ales a facturilor, cu toţii suntem afectaţi de modificările bruşte ale vremii, spun medicii generaliști.
”Toate aceste variații de temperatură supun organismul unui stres. Ceea ce putem face este de a încerca să ne adaptăm mai bine organismul la stresul termic, iar primul pas este vestimentația adecvată. Un alt aspect ar fi cel legat de suplimentarea în alimentație a aportului de vitamine, mai ales vitamina C, care favorizează la un moment dat rezistența organismului. De asemenea, în cazul în care avem de-a face cu temperaturi scăzute se recomandă o alimenție care să conțină lichide calde”, a explicat medical de familie Valeriu Bistriceanu.
Vestea bună este că vremea se mai dezmorțește începând de mâine când meteorologii anunță că vom avea până la 19 grade Celsius în termometre. La fel va fi și miercuri însă de joi clar va fi foarte frig, cu temperature de maxim 12-13 grade Celsius.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.