Cea de-a doua zi dedicată filmelor românești aduce la Buzău două producții de excepție. Primul fiml al zilei de sâmbătă programat pentru ora 18.00 este filmul lui Radu Jude „Toata lumea din familia noastra”.
„Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul are în distribuție actorii Şerban Pavlu, Mihaela Sârbu și Sofia Nicolaescu.
Producția lui Radu Jude a obținut nu mai puțin de 6 premii Gopo în 2012 pentru – cea mai bună regie (Radu Jude), cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor într-un rol principal (Şerban Pavlu), cel mai bun actor într-un rol secundar (Gabriel Spahiu) şi cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Mihaela Sârbu) dar și alte 4 premii internaționale Art Film Festival, Slovacia – cea mai bună regie (Radu Jude), cel mai bun actor (Şerban Pavlu), Philadelphia Film Festival – cel mai bun film și tot cel mai bun fim la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Seara de sâmbătă se va încheia cu un filmul „Domestic” în regia lui Andrian Sitaru. Domestic este o poveste despre oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, Domestic este povestea copiilor, adulţilor şi animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţa mai bună. Filmul urmăreşte povestea a trei personaje principale – domnul Lazăr (Adrian Titieni), domnul Mihăeş (Gheorghe Ifrim) şi Toni (Sergiu Costache) – şi a animalelor lor, toți nevoiți să locuiască împreună în aceeaşi comunitate a blocului. Antrenate de o serie de evenimente amuzante, absurde, însă totuşi realiste, fiecare dintre cele trei personaje completează povestea celuilalt, influenţând-o într-o anumită măsură. Din distribuție mai fac parte actorii Clara Vodă, Ioana Flora, Dan-Cristian Hurduc și Ariadna Titieni.
INTREBAREA ZILEI: Câte distincții a obținut filmul lui Radu Jude „Toată lumea din familia noastră”?
Ciprian STERIAN
Citește și: Observatorul Buzoian te trimite la film! Vezi aici cum poți câștiga bilete la cele mai tari producții românești ce vor rula săptămâna viitoare la Buzău în cadrul Zilelor Filmului Românesc

3 COMENTARII

  1. Filmul ,,Toata lumea din familia noastra” a primit 6 premii Gopo in 2012- cea mai buna regie(Radu Jude), cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor in rol principal(Serban Pavlu), cel mai bun actor in rol secundar(Gabriel Spahiu), si cea mai buna actrita in rol secundar(Mihaela Sarbu), dar si alte premii internationale Art Film Festival, Slovacia-cea mai buna regie(Radu Jude), cel mai bun actror in rol principal(Serban Pavlu), Phila delphia Film Festival- cel mai bun film si tot cel mai bun film al Festivalul de Film de la Sarajevo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.