Regizorul Cătălin Saizescu prezent la Buzău cu premiera „Scurtcircuit” împreună cu o parte din echipa de actori

0

Regizorul filmului „Scurtcircuit”, Cătălin Saizescu însoțit de o parte din actorii care au jucat în ultimul său film au venit duminică seară la Happy Cinema din Buzău unde a avut loc premiera filmului distins anul trecut cu trofeul „The Outstanding Artistic Achievement”, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017.
Filmul prezintă povestea tragediei din august 2010 de la Maternitate Giulești când un incendiu pornit de la un scurtcircuit a izbucnit la secția de neonatologie a spitalului, în tragedie pierzându-și viața mai mulți nou-născuți. Filmul se dorește a fi un manifest care își propune să scurtcircuiteze în sens pozitiv societatea românească astfel încât fiecare devină mai responsabil. De asemenea, regizorul Cătălin Saizescu a decis ca tot profitul filmului să fie donat pentru cumpărarea de incubatoare care ulterior să fie donate maternităților din România.
„Scurtcircuit este un proiect în ideea în care ne-am propus să donăm tot profitul pentru a achiziționa incubatoare pentru nou născuții prematuri și pentru a le dona maternităților din țară pentru că, pe parcursul prospecțiunilor, căutând o maternitate unde să putem simula drama din 2010 de la maternitatea Giulești, am constatat că există u număr limitat de astfel de echipamente iar medicii sunt puși la un moment dat în situația ingrată de a alege să dea o șansă la viața unui singur nou născut în situația în care sunt aduși pe lume doi astfel de copii. Noi urmărim practic să scurtcircuităm într-un mod benefic mentalitățile celor care trăiesc la noi în țară pentru a-i responsabiliza. Avem atâta nevoie de responsabilizare, de asumare și asta în contextul unei solidarități pentru că doar împreună putem schimba ceva”, a declarat regizorul Cătălin Saizescu.
Alături de Cătălin Saizescu la premiera filmului de la Buzău au mai venit buzoianca Dalia Pușcă distribuită în rolul unei ziariste, Magda Catone mama unei adolescente de 15 ani care dă naștere unui nou-născut prematur și Cătălina Saizescu cea care interpretează rolul asistentei care se face vinovată de drama petrecută la Maternitatea Giulești.
„Joc rolul asistentei Mihaelei Suveica, oaia neagra din film, un personaj destul de ofertant pentru mine. Mi-a fost teamă de acest personaj, am stat 2 săptămâni în maternitatea Giulești lucrând cot la cot cu asistentele de acolo, intrând pe tură dimineața și ieșind seara ca sa înțeleg ce se întâmplă acolo, cum se poarta unii părinți. Am văzut astfel și emoția părinților veniți să își vadă bebelușul, si vă jur că tot timpul acolo stai cu un nod în stomac de dimineață până seara fiind o tensiune incredibilă. Vă recomand să mergeți vedeți filmul, un film despre iubire, speranță și despre a nu rămâne nepăsători”, a spus și Georgiana Saizescu.
Filmul a fost bine primit de publicul buzoian care s-a întins la discuții cu regizorul și actorii vreme de aproape un ceas pentru ca la final să declare „Scurtcircuit” drept un film extraordinar pe care îl vor recomanda și chiar ar fi dispuși să îl revadă pentru a contribui la campania de dotare a maternităților din România. La final actorii și regizorul au dat autografe și s-au fotografiat cu cei prezenți.

Filmul va rula la Happy Cinema din Galleria Mall începând de luni iar fiecare spectator poate contribui la campania de doatare a maternităților din România doar plătind biletul de intrare la film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.