Reprezentanții Primăriei municipiului Buzău și ai societății de transport public Trans Bus SA sunt cercetați penal pentru „Zădărnicirea combaterii bolilor” în urma unei plângeri în care se precizează că nu au fost luate măsurile de testare a tuturor angajaților după confirmarea unui caz de Covid-19 în rândul personalului Trans Bus.

„La data de 03.06.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu  şi „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prev. de art.  297 alin. 1 Cod penal  şi de art.  352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că, o persoană fizică a sesizat că SC Trans  Bus SA Buzău şi Primăria Municipiului Buzău, prin intermediul reprezentanţilor lor legali, după ce un angajat al primei entităţi a fost depistat ca fiind infectat cu virusul COVID 19, nu au dispus măsurile care se impuneau în vederea testării tuturor angajaţilor, existând riscul răspândirii virusului, atât în rândul acestora, cât şi al călătorilor.

Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.