carduri
Cinci indivizi cu vârste între 19 și 34 de ani au ajuns în fața procurorilor, joi dimineață după ce locuințele lor au fost percheziționate și anchetatorii au găsit dovezi care atestă că cei cinci ar fi avut ca indeletnicire obținerea de bani din conturile unor oameni de bună credință din Germania și Olanda.
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T.au descins în zorii zilei la locuințele celor cinci suspecți de unde au ridicat mai multe documente, carduri bancare, un laptop folosit în activitatea infracţională, precum şi 23.500 de euro şi 64.900 de lei.
Din cercetări a reieşit că, membrii grupării ar fi obţinut în mod fraudulos date de identificare ale unor titulari legitimi de conturi bancare din Olanda şi Germania, prin atacuri informatice cu mesaje transmise în mediul electornic, însoţite de un virus, sau mesaje nereale privind sisteme de securitate, emise în numele unor bănci.

Activitatea infracţională ar fi fost direcţionată de către membri ai grupării din Republica Moldova, fiind urmată de operaţiuni frauduloase de transferuri on-line din conturile a 7 persoane din Olanda şi Germania, în conturi bancare ale membrilor grupării, din România.
Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 10.000 de euro şi 115.000 de lei, ultima tranzacţie fiind efectuată la data de 16 martie, când ar fi fost retrasă o sumă de bani, în mod fraudulos, din conturile a două persoane din Germania.

Cei 5 au fost conduşi la audieri, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.