Cladire SPITAL
Un contract de închiriere încheiat pe vremea fostului președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, începe să își producă efectele în aceste zile după ce timp de aproape 3 ani actuala administrație județeană a încercat să rezilieze contractul în justiție. Este vorba despre un contract ce prevede închirierea a 102 metri pătrați de teren în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău, acolo unde a apărut deja o nouă construcție. Inițial, spațiul solicitat de societatea respectivă prevedea deschiderea unui magazin care să comercializeze proteze medicale, scaune rulante, cârje, orteze și alte obiecte cu destinație medicală, însă după toate probabilitățile aici se va face o farmacie.
Societatea S.C. Arieșul SRL se judecă încă din luna noiembrie 2012 cu Spitalul Județean pentru rezilierea contractului, dar acest lucru nu a fost posibil nici până azi. Mai mult, într-o acțiune în instanță deschisă de societatea comercială în luna martie a anului trecut, magistrații Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Buzău au obligat Spitalul Județean să predea societății respective terenul în suprafață de 102 metri pătrați, în caz contrar, pentru fiecare zi de întârziere directorul unității spitalicești fiind obligat să plătească o penalizare în valoare de 20 la sută din valoarea salariului minim pentru fiecare zi de întârziere.
„Obligă pârâtul să predea reclamantei în posesie, pe bază de proces verbal, terenul în suprafaţă de 102 mp în termen de 15 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti şi sub sancţiunea aplicării unei amenzi conducătorului autorităţii publice obligate, în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere. Obligă pârâtul la 2050 lei cheltuieli de judecată.” se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Buzău.
Sentința poate fi atacată cu recurs și deși construcția noii clădiri a demarat Spitalul Județean Buzău a formulat recurs împotriva hotărârii Tribunalului Buzău, care urmează să se judece la data de 29 aprilie la Curtea de Apel Ploiești.
Cel mai probabil, în clădirea recent ridicată în curtea Spitalului Județean va fi deschisă o farmacie, in acest sens societatea solicitând în instanță Primăriei Buzău încă din anul 2012 eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea în municipiu a unei unități farmaceutice, de culmea, exact 102 metri pătrați, atât cât este și terenul închiriat în curtea Spitalului Județean.
„Instanța dispune anulare certificatului de urbanism nr. 668/13.10.2011 emis de Primăria Municipiului Buzău . Dispune pârâtei(nr. Primăria Buzău) să elibereze reclamantei(nr. SC Arieșul SRL) un certificat de urbanism în vederea autorizaţiei de construire a unei unităţi farmaceutice pe suprafața de teren de 102 m p situată în municipiul Buzău”, se arată în încheierea ședinței de judecată a Tribunalului Buzău din primăvara anului 2012.
Magazin Pompe funebre
Amplasarea unei farmacii în curtea celei mai mari unități spitalicești din județ ar fi practic rețeta succesului, în condițiile în care persoanele care ajung să se interneze în spital sunt de multe ori puse în situația de a-și cumpăra singure medicamente, pansamente, comprese și lte materiale sanitare. Astfel, societatea care și-ar deschide o farmacie în curtea spitalului nu ar avea decât de câștigat. Cazul seamănă izbitor de mult cu un altul elaborat tot pe vremea fostei conduceri a Consiliului Județean, când un angajat al Spitalului Județean Buzău a obținut o suprafață de teren exact în spatele morgii SML unde a făcut un magazin de pompe funebre cu acces dinspre secția de Medicină Legală a Spitalului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.