_Laurentiu GAVRILA si Claudiu DAMIAN
O delegație a medicilor din Spitalul Județean Buzău a mers marți la Consiliul Județean pentru a le înmâna șefilor de acolo lista lor cu revendicări. Din delegație au făcut parte managerul spitalului Claudiu Damian, directorul medical Stanciu Paraschiv, liderul de sindicat al medicilor Victor Ioniță și alți trei medici.
Ajunse la Consiliul Județean, halatele albe i-au înmânat șefului instituției, Petre Emanoil Neagu, o listă cu revendicări, însă multe din ele nu țin de competența miniparlamentului județean. Astfel, medicii vor salarii mai mari, bani mai mulți de la Casa de Asigurări de Sănătate și reclamă că nu sunt posturi suficiente pentru specialiști. Medicii vor primă de instalare în cuantum de trei salarii medii, locuință cu chirie, sporuri calculate la salariile majorate, gărzi plătite în funcție de pregătire și experiență, de asemenea calculate la salariile majorate, recunoașterea caracterului liber al profesiei de medic și renunțarea la asimilarea cu funcționarii publici, medicamente, dotare corespunzătoare, alocarea a cel puțin 7 la sută din PIB pentru Sănătate. După circa o oră de discuții, delegația de la Spitalul Județean a făcut cale întoarsă, urmând să ia o decizie în privința a ceea ce vor să facă în continuare, în condițiile în care 75 la sută dintre medicii amenință cu demisia în bloc.

Acțiunea de marți de la Consiliul Județean vine după ce luni, pe o ploaie cumplită, mai mulți medici din Spitalul Județean Buzău, în frunte cu liderul lor de sindicat, anestezistul Victor Ioniță, au protestat în fața sediului Guvernului. Pe o vreme de nu-și scoți nici câinele afară, halatele albe au avut puterea să strige ”Demisia în bloc” a celor care pot face cu adevărat ceva pentru sistemul medical.
La Spitalul Județean Buzău e o stare acută de tensiune generată de faptul că mare parte din medici amenință cu demisia în bloc dacă nu le vor fi soluționate revendicările.
Dacă medicii și-ar ține promisiunea și ar demisiona, spitalul va fi închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.