Protest spontan în această dimineaţă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Buzău. Circa 25 de medici de familie s-au adunat de dimineaţă în faţa instituţiei, revoltaţi că nu au fost plătiţi pentru jumătate din luna iunie. Protestatarii provin din rândul medicilor de familie care, nemulţumiţi de condiţii, au semnat contractele cu Casa de Asigurări, cu întârziere, după îndelungi negocieri cu responsabilii CJAS. În condiţiile în care au încheiat contractele din data de 15 iunie, conducerea Casei spune că nu are cum să-i plătească pentru prima jumătate a lunii. Asta chiar dacă medicii de familie susţin ă în acest timp au consultat pacienţii fără să le perceapă taxe.

În aceste condiţii, medicii de familie care au întârziat cu semnarea contractelor cu Casa de Asigurări au pierdut sume cuprinse între 10 şi 25 de milioane de lei vechi, în funcţie de câţi pacienţi au pe liste. Ei spun că vor da în judecată Casa de Asigurări pentru că nu le achită sumele pentru munca prestată.

Medicii de familie spun că vor reveni la sediul CJAS Buzău la orele după amiezii pentru a vedea dacă responsabilii instituţiei au luat vreo decizie. În funcţie de ce li se va spune, halatele albe sunt hotărîte să meargă la Tribunal pentru a-şi recupera sumele neachitate.

 

Cristina DINULESCU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.