La Buzău, procentul de promovare la bacalaureat este 73.8 la sută.
Trei elevi de la Hasdeu au luat 10 la bacalaureat. Este vorba despre Petruț Dinu, Andreea Nica și Mădălina Popescu. De asemenea, Colegiul Hasdeu este singura școală din Buzău cu rată de promăvare sută la sută. La Eminescu, cea mai mare medie obținută de un absolvent este 9.95 în timp ce la Liceul Vlahuță din Râmnicu Sărat prima medie este 9.88. Și la Economic sunt rezultate bune, cu 9.63 cea mai mare medie. La Liceul Tehnologic Moisil, cea mai mare medie este 9.21. La polul opus se află Liceul Victor Frunză din Ramnicu Sarat unde doar un absolvent a promovat cu 6.01. Rezultate proaste sunt si liceele din Rușețu si Vernesti unde doar cate un absolvent de liceu a promovat
Două licee, Liceul Tehnologic Lopătari și Liceul Tehnologic de la Pătârlagele, nu au nici un elev promovat din cei care au susținut bacalaureatul.
” Din experiența anilor trecuți ne încadrăm în media națională, cred eu, sunt rezultate bune. În ce privește școlile în care rezultatele sunt dezastruoase an de an, am prefera să le creștem calitatea actului educațional, nu să le desființăm. Sunt școli în localități isolate și dacă le am desființa am limita dreptul la educație, la școală, copiilor de acolo. Avem în vedere însă să le transformăm în școli profesionale”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.