Cardiologul Al-Azzawi Ala-Aldin (dreapta), azi

Rezultatele necropsiilor realizate astăzi, în cazul soției medicului irakian și al copilului lor, un bebeluș de 11 luni, au rezolvat doar parțial misterul morții celor doi. Anchetatorii nu au putut spune clar decât că tânăra de 26 de ani s-a sinucis. În cazul bebelușului, moartea lui este încă o nebuloasă pentru anchetatori, pentru detaliile privind momentul în care s-a instalat decesul lui, dar și cauza exactă, urmând să fie trimise probe la Institutul Mina Minovici din Capitală.

”La femeie, sinuciderea este sigură, asfixia mecanică prin spânzurare. Pentru sugar, mai facem investigații suplimentare. Vor fi trimise mâine probe la „Mina Minovici”. Cadavrele vor fi ridicate cel mai probabil mâine, de familie, vor fi respectate tradițiile musulmane în toate privințele.  Suntem dependenți de rezultatele de la București, pentru un anume aspect care trebuie clarificat”, a declarat, în această seară, medicul legist Liviu Munteanu.

Același medic legist a declarat că micuțul a avut probleme de sănătate la naștere, însă acestea s-ar fi rezolvat în urma unei intervenții chirurgicale efectuate la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală: „Copilul a avut probleme deosebite, probleme  medicale, a avut necesitatea intervenției în primele zile de viață, fapt care a complicat existența copilului. Au fost probleme  deosebite rezolvate cu succes la „Grigore Alexandrescu”. N-are legătură cauza morții cu ce s-a întâmplat în prima parte a vieții copilului. Era dezvoltat absolut corespunzător vârstei, nu are legatură de cauzalitate cu decesul”.

Medicii legiști nu au putut preciza nici dacă bebelușul a murit intoxicat cu gaze, aceste detalii fiind așteptate în cursul zilelor următoare, de la București.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.