dezinsectie
Tot orașul Buzău și mai ales parcurile unde buzoienii aleg să își petreacă orele libere sunt invadate de roiuri de țânțari. Pe lângă disconfortul creat insectele sunt extrem de periculoase și pentru sănătate dat fiind că înțepătura de țânțar poate fi transmițătoare de infecții dintre care cea mai gravă este meningita cu virul West Nile. Țânțarii atacă pe parcursul întregii zile dar la lăsarea serii șederea în parcuri sau la o terasă fie ea chiar și din centrul orașului devine o adevărată aventură.
De vină pentru situația creată ar fi, spun autoritățile, vreme ploioasă care nu a permis demararea lucrărilor de dezinsecție dar și faptul că pentru a stropi orașul cu insecticid este nevoie de o serie de aprobări și de termene care abia acum au fost obținute.
„Etapa dezinsecției la sol va începe vineri. Am fi vrut să demarăm mai devreme dar a fost nevoie de ceva timp pentru a anunța asociațiile de apicultori, ISU, Sanepid și toate organismele abilitate. Dezinsecția va începe cu Parcul Crâng acolo unde sunt cele mai mari probleme și va continua atât pe străzile municipiului cât și prin celelalte parcuri ”, a declarat Liviu Mocanu, director RER Ecologic Service societatea care se ocupă cu dezinsecția orașului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.