Robert Mihai Neagu, elevul care a obținut cea de-a doua medie în cei 4 ani de studiu în Colegiului Naţional ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, este singurul elev buzoian care a obţinut media 10 la bacalaureat. El își va continua studiile la celebra Universitate Oxford unde va studia matematica.

Robert Neagu a trecut toate testele pentru a fi admis la Universitatea Oxford, din Marea Britanie, dar pe lângă probele pe care le susţinuse, trebuia să obțină minim media 9 la bacalaureat.

”Să fiu sincer nu este un examen deosebit de greu dacă ai un minimum de cunoştinţe. De luat, nici nu se pune problema. Este dificil să obţii note foarte mari şi din pricina stresului, pentru că este o săptămână destul de încărcată, chiar o lună, cu perioada de pregătire. Apoi, mai este româna, la care este foarte subiectivă corectarea şi nu prea poţi să te apreciezi cu exactitate. La matematică nu a fost nevoie decât să recapitulez pentru că aveam cunoştinţe destul de solide, la fizică aveam o bază bună zic eu si am recapitulat, iar la română am învăţat că asta este. Acum eu ştiam ce am făcut la mate şi fizică erau baremele îţi puteai face o idee, dar la română eram mulţumit de ceea ce am făcut, dar nu bănuiam că iau 10”, a spus Robert Mihai Neagu, după afișarea rezultatelor.

Buzoianul este de părere că în România există multe licee unde cine vrea poate învăța carte dar că învățământul universitar nu îți oferă prea multe oportunități fapt pentru care a ales să meargă la Oxford, vrând să se autodepășească.

”La Hasdeu se face carte. Este un liceu foarte bun. De altfel eu cred că în general în România în liceu se face carte. Sunt multe licee bune şi poţi învăţa. Mai departe, cred că sunt unele probleme în funcţie de ce vrei să faci. Depinde ce vrei să faci pentru că unele domenii nu oferă atât de multe oportunităţi. Eu am ales să merg la Oxford pentru că vreau să mă autodepăseşc. Ce voi face după nu ştiu. Merg acolo studiez şi apoi o să văd dacă rămân mai departe sau mă întorc în ţară ”, a afirmat Robert Mihai Neagu.

Robert Mihai Neagu a absolvit Colegiul Național B. P. Hasdeu cu cea de-a doua medie pe colegiu în cei 4 ani de studiu respectiv 9,95. De asemenea, începând din clasa a VIII-a  și până în clasa a XI-a olimpic la matematică și a obținut în fiecare an medalia de bronz la competiția națională.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.