La Palatul Parlamentului se desfășoară duminică după amiază ședința Comitetului Director al Pardiului Democrat Liberal. Liderii PDL din toată țara au fost convocați la Centru pentru a prezenta listele de candidați pentru alegerile locale ce se vor desfășura în vara acestui an. Delegația buzoiană a ajuns în Capitală și urmează să predea, odată cu listele de candidați pentru localitățile buzoiene, și propunerile de candidați pentru Consiliul Județean și primăriile Buzău și Râmnicu Sărat. Deși nu s-a stabilit în mod clar dacă Partidul Democrat Liberal va intra în alegeri singur sau într-o înțelegere electorală, la Buzău lucrurile par să fie deja stabilite. De aceea emoțiile sunt mari atât în ceea ce privește tabăra democraților cât și în cea a progresiștilor buzoieni. Asta pentru că, după ce ani de zile s-au scuipat și înjurat, senatorul Ion Vasile și deputatul Cezar Preda s-au hotărât de ceva timp să treacă de aceeași parte a baricadei iar ”Doctorul” ar fi în cărți pentru a candida la președinția Consiliului Județean în timp ce liderul PDL va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău.

Decizia a fost luată ca urmare a întârzierii actualului președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, de a face pasul către Uniunea Națională pentru Progresul României, în așteptarea unui verdict de la Centru în ce privește neînțelegerile de la Buzău pe tema candidatului la Consiliul Județean.
În aceste condiții este tot mai sigură o candidatură din postura de independent a actualului președinte al Consiliului Județean Buzău, atâta timp cât cei doi copreședinți ai USL nu au părut dispuși nici o clipă să accepte schimbarea candidatului liberal de la Buzău sau acceptarea cererii conducerii PSD Buzău de a candida pe liste separate.
Rămâne de văzut dacă structurile centrale ale PDL vor fi dispuse să dea uitării jignirile aduse ani în șir de senatorul Ion Vasile partidului de guvernământ, însă atâta timp cât la Buzău, „Doctorul” a fost iertat de liderul Cezar Preda orice este posibil pentru că așa cum știm cu toții politica asemenea unei femei cu moravuri ușoare.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.