După ce a fost acuzată că le face "ciocu' mic" sindicaliştilor, Oana Badea turează la maxim motoarele reformei din şcoli

De ieri, au început să fie turate „motoarele aplicării Legii Educaţiei”, aşa cum spune secretarul de stat la Educaţie, Oana Badea, că îi place să le numească. Este vorba de 108 metodologii şi regulamente care constituie acte normative de tip legislaţie secundară. Deja, pe site-ul edu.ro, au fost postate 67 de metodologii, regulamente, aproximativ 75% din totalul actelor normative care constituie legislaţia secundară pe baza căreia se va aplica Legea Educaţiei pe 2011.

 

Pentru publicul buzoian, menţionăm că Legea 1/2011 a Educaţiei a fost supusă discuţiei publice şi în judeţul Buzău, în cadrul unei vizite pe care Oana Badea nu a mai reuşit să o facă în aula Colegiului „Eminescu”, în locul ei fiind prezent un director din acelaşi minister. Aşa cum a relatat şi presa locală, în cadrul întâlnirii, nu s-a dialogat social cu publicul, ci s-a monologat doar de la tribună, iar reprezentantul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău a fost interzis la vorbe, invocându-se că în public sunt profesori membri de sindicat care pot ei înşişi să-şi susţină cauza. Amănuntul legat de vizita din 31 martie a.c. la Buzău, are legătură cu declaraţiile de ieri ale Oanei Badea, care a explicat presei centrale că, din punct de vedere al procedurii de transparenţă decizională pe care actele normative au urmat-o începând cu data de 13 ianuarie 2011, totul e OK: „Discutăm în acest moment de următorul traseu: 1.493 cadre didactice au redactat drafturile de metodologii, din acestea 68% sunt membri de sindicat, precizez – nu lideri de sindicat, ci membri de sindicat, şi aproximativ 50% – în unele grupuri de lucru peste 50% – sunt cadre didactice direct de la catedră, fără funcţii de conducere.” ( detalii ale declaraţiei şi despre cele 108 acte, pe edu.ro)

 

Reamintim şi faptul că, deşi au desfăşurat un amplu sondaj de opinie legat de declanşarea protestelor sindicale, printre eventualele revendicări fiind şi amendamente la Legea Educaţiei, reprezentanţii S.Î.P. Buzău s-au lăsat bătuţi de indecizia cadrelor didactice şi de lipsa de consens de la nivelul conducerii sindicale centrale, singurul eveniment pe care S.Î.P. Buzău îl anunţă ca sigur fiind deschiderea, pe 28 iunie, a pensiunii din fosta tabără Harţagu.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.