Cel mai ieftin taxi din Buzău este chiar salvarea iar mașinile de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău nu duc deloc lipsă de clienți. Acești clienți, în fapt bolnavi închipuiți,  nu doresc altceva decât să găsească un mijloc de transport pentru  a ajunge repede în oraș, iar dacă acest lucru este gratis, cu atât mai bine.

Așa se face că, fie dimineața, fie seara, mașinile Serviciului Județean de Ambulanță Buzău ajung să fie solicitate în special în comunele unde există populație preponderent de etnie romă, oameni care, de fapt, nu urmăresc decât să ajungă la Unitatea de Primire Urgențe după care să pleacă liniștiți la treburile pe care le au de rezolvat în oraș.

„Acest fenomen s-a amplificat in special în ultimii ani când toți mai mulți așa ziși „pacienți” solicită ajutorul Ambulanței pentru a fi transportați la medic. De fapt, scopul este cu totul altul. Oamenii aleg să se prefacă, să spună au dureri crunte pentru a ajunge la spitala, ajung la spital, de unde pleacă acolo unde au treabă”, ne-a precizat unul din șoferii de la Ambulanța Buzău.

Șoferii de pe salvare au ajuns să îi cunoască pe falșii pacienți care de cele mai multe ori așteaptă ambulanța gata pregătiți cu bagajele de care au nevoie, însă nu au ce face.

„Săptămâna trecută m-a așteptat unul cu un sac lângă el și l-am întrebat dacă merge la spital sau are treabă la târg. Mi-a spus că se simte rău dar că trebuie să își ia și sacul cu el. Când i-am spus că voi chema Poliția, a refuzat să mai urce în ambulanță. Acum o mamă și fiica ei au sunat că se simt rău. Le-am adus la spital însă după câteva minute s-au făcute nevăzute”, a declarat un șofer de la Ambulanța Buzău.

Lucru dovedit, inventivitatea semenilor noștri nu cunoaște margini, însă să apelezi la o asemenea soluție poate duce, inclusiv, la pierderi de vieți omenești. Dacă nu se vor lua măsuri,  rămâne doar o chestiune de zile până când acest lucru se va produce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.