Săptămâna Internațională a Surzilor, marcată, marți, la Primăria Buzău

0
190


Săptămâna Internațională a Surzilor a fost marcată, marți, la Buzău, printr-o conferință de presă în limbaj mimico-gestual susținută de reprezentanții Asociatiei “Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual” la sediul Primărie. La eveniment au participat pe lângă persoanele cu deficiențe de auz, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, viceprimarul Ionuț Apostu, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, consilierul municipal Mariana Cristea și reprezentanți ai instituțiilor buzoiene, care au urmat cursurile de interpreți în limbaj mimico-gestual.
În cadrul conferinței, edilul Constantin Toma a dat asigurări că persoanele cu deficiențe vor găși întotdeauna o ușă deschisă și un sprijin în instituția pe care o conduce. Totodată, edilul a hotărât să pună la dispoziția asociației, o dată pe lună, o sală din cadrul Primăriei unde persoanele doritoare să se poată iniția în tainele limbajului semnelor.
„Tema întâlnirii noastre a fost să demonstrăm că autoritățile locale pot, știu și vor să deschidă ușa celor care nu aud și nu comunică verbal având în vedere că ultima săptămână din luna septembrie se sărbătorește Săptămâna Internațională a Surzilor. Noi nu am solicitat bani sau buget de la Primărie ci o ușă deschisă unde persoanele care doresc să se inițieze în limbaj mimico-gestual să o poată face o dată pe lună”, a declarat Ionica Tarău, președintele asociației care se luptă pentru drepturile persoanelor fără auz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.