Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat, luni, la Buzău

0

Luni a debutat la Buzău Săptămâna Prevenirii Criminalității, eveniment care se desfășoară de două ori pe an cu scopul de a explica oamenilor necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Activitatea de la Buzău a debutat, luni, la Clubul Polițiștilor în prezența a numeroși invitați din cadrul IPJ Buzău, Jandarmeriei, judecătoriei, DGASPC, Consiliul Județean, Crucea Roșie și Crucea Alb Galbenă

Totodată ziua de luni, prima din Săptămâna Prevenirii Criminalității a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, pentru adolescenți, cărora li s-au explicat măsurile pentru siguranța lor on-line.

Ziua a doua, marți, 22 mai, este destinată prevenirii delicvenței juvenile.

A treia zi a săptămânii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuință, tâlhării și înșelăciuni), infracțiuni cu impact deosebit, mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi – 24 mai – dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul asupra consecințelor legale și psihologice ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu ziua siguranței rutiere. Cetățenii vor primi mesajele de prevenire în scopul evitării accidentelor cu consecințe grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.