Teatru

Teatrul „G. Ciprian” în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie (UNATC) Bucureşti și cu sprijinul Consiliului Judeţean organizează, în perioada 18-24 noiembrie, „ Săptămâna Teatrului Tânăr”.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate iubitorilor de teatru din Buzău nu mai puțin de șapte spectacole de absolvenţă ale studenţilor de la UNATC. Astfel, de luni până vineri spectacolele sunt programate de la ora 19.00, sâmbătă de la ora 11.00 și duminică de la ora 18.00 la Sala Mare a Consiliului Județean. Piesele ce vor fi prezentate în fața buzoienilor vor fi:
-luni – „Aproape” (ora 19.00)
-marţi – „Omul pernă” (ora 19.00)
-miercuri – „Pisica verde” (ora 19.00)
-joi – „Zig-Zag” (ora 19.00)
-vineri – „Anecdotă provincială” (ora 19.00)
-sâmbătă – „Kean” (ora 11.00)
-duminică – „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (ora 18.00).
Intrarea la spectacolele de absolvență ale studenților de la UNATC se va face pe bază de invitaţii care se vor ridica, gratuit, de la sediul Teatrului G. Ciprian.
„Încercăm să transformăm Buzăul într-un pol al culturii şi al dramaturgiei din România, existând varianta de a implementa aici un program internaţional de teatru. Dincolo de promovarea tinerilor artişti, ne interesează realizarea unui teatru al absolvenţilor, pe de o parte şi al adolescenţilor pe de altă parte. În peisajul cultural teatral contemporan există o lipsă evidentă de preocupări pentru această categorie de vârstă. O vârstă de mari frământări, când personalitatea se structurează, când şcoala nu poate acoperi în totalitate acest nivel educaţional. Credem că aici la Buzău putem începe un proiect unic în Europa: tinerii care educă tinerii. Am ales Buzăul pentru că este un oraş dinamic, cu un public în formare şi totodată vrem să ajutăm tinerii absolvenţi să îşi desfăşoare activitatea într-un teatru profesionist”, a declarat decanul UNATC, Paul Chiribuţă.
La rândul său directorul de proiect, actorul Vlad Trifaș, buzoian la origine, consideră că tinerii absolvenți de UNATC sunt foarte talentați dar lumea trebuie să să-i vadă.
„Se tot spune că generaţia de aur a murit. Eu cred că nu este aşa. Generaţia de aur este ca un perpetuum mobile. Hai să ne facem curaj să mergem la teatru să vedem oamenii tineri, şi veţi vedea că au acelaşi talent. Această săptămână va fi una pilot, în care sperăm să reuşim să lovim prima bila pentru a declanşa acel perpetuum mobile. Vom încerca pe viitor să producem spectacole cu actori mari, care să joace alături de tineri absolvenţi deosebit de talentaţi”, a declarat actorul Vlad Trifaș.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.