După luni bune de așteptare, însoțitorii persoanelor cu handicap își vor primi, în sfârșit, salariile. Guvernul a alocat, la rectificarea de săptămâna trecută, 28,3  miliarde de lei vechi, bani  care vor ajunge la Primăria municipiului Buzău pentru plata salariilor restante. Deși suma nu are cum să acopere drepturile salariale până la finele anului, reprezentanții municipalității dau asigurări că, cel puțin în acest an, nu vor mai fi probleme la plata însoțitorilor.

Restanțele la plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap datează din luna iulie iar situația nu este cu nimic schimbată față de anul 2010. Și atunci, cei năpăstuiți de soartă au avut de așteptat mai bine de jumătate de an ca Guvernul să  aloce sumele necesare pentru drepturile ce li se cuvin. Edilii orașului așteaptă acum ca hotărârea Guvernului să fie publicată în Monitorul Oficial pentru a putea prelua banii și plăti salariile restante.

Cu toate acestea, joi, însoțitorii persoanelor cu handicap vor ieși în fața Primăriei într-un protest programat de ceva vrem. Oamenii nu renunţă nici la acţiunea în justiţie declanşată împotriva municipalităţii.

Sindicatul Persoanelor cu Handicap a intentat proces Părimăriei Buzău pentru a obliga municipalitatea să respecte drepturile salariale ale însoţitorilor persoanelor cu handicap, prevăzute de lege.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.