Peste 67 de mii de flori au fost plantate de la începutul lucrărilor de primăvară de către angajații Urbis Serv iar acțiunea va continua până la Paște când se estimează că se vor folosi nu mai puțin de 70 de mii de plante. Societatea al cărei acționar majoritar este Consiliul Local Municipal are în îngrijire peste 200 de hectare de spații verzi aici fiind incluse ronduri, scuaruri, părculețe dar și marile parcuri Crâng, Marghiloman și Tineretului. Cea mai mare cantitate de flori, este „înghițită” de rondurile situate pe principale artere de circulație ce traversează orașul . Astfel, din cantitatea totală de flori plantate în această primăvara aproape jumătate se poate vedea în sensurile giratorii amenajate la Fabrica de Bere, Magazinul XXL, Cartierul Orizont care dispune de două astfel de amenajări, Pomul Verde, Gara și Dedeman. Restul florilor au fost plantate cu precădere în parcurile Crâng și Tineretului dar și pe scuarurile principalelor artere de circulație sau în părculețele de la Piața Centrală și Palatul Comunal.
Florile care ajung pe străzile din municipiu sunt produse de cele mai multe ori în serele și solariile societății Urbis Serv acolo unde încă din timpul iernii angajații lucrează ca să pună la punct producția de flori ce va înfrumuseța orașul odată cu venirea primăverii.
Chiar și așa responsabilii societății care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi spun că în anul 2014 numărul florilor ce vor fi plantate în oraș va fi sensibil mai mic decât în anul precedent iar acest lucru se datorează în special lipsei banilor. Primăria a decontat în anul 2013 lucrări de întreținere a spațiilor verzi de peste 10 milioane de lei în timp ce pentru 2014 nu s-a alocat prin buget decât 8,6 milioane de lei. Pe lângă aceasta, societate se confruntă și cu reducerile de personal care se fac resimțite din plin când vine vorba de producția de flori. Dacă în urmă cu câțiva ani mai bine de 10 persoane se ocupau de producția răsadurilor de flori destinate înfrumusețării orașului în 2014 doar 5 angajați își mai desfășoară activitatea în acest compartiment.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.