Deschiderea Orășelului Copiilor, așteptată pe vremuri de toții copiii nu a mai reușit să strângă, în acest an, decât câțiva zeci de oameni, cel mai probabil membri ai familiilor celor implicați în spectacolul de deschidere. Chiar dacă spectacolul de deschidere a evenimentului a adunat ceva artiști, cel puțin de pe plaiurile noastre, numărul participanților a fost parcă mai redus ca oricând. Pe scenă au urcat, aseară, șoliști buzoieni consacrați ca George Mitrea, Gabriela Bolocan, Alexandru Petcu, Lucia Dumitrescu și Nemuritorii dar și mai tinerii lor colegi, Anastasia, Romanițele, Diana Mihalașcu și Kronos. Surpriza serii a constituit-o recitalul lui Fuego care a adus odată cu vocea sa inconfundabilă un plus de bucurie mai degrabă pensionarelor prezente în fața scenei amenajate în spatele Obeliscului.
Dincolo de asta, sărăcia este cuvântul de ordine în orășelul amenajat de municipalitate în parcul Crâng. Deși Primăria a cheltuit bani pentru a amplasa pe aleea principală mai multe căsuțe din lemn pentru comercianți, acestea s-au încăpățânat să rămână goale în timp ce veșnicii vânzători de jucării de proastă calitate nu au renunțat la celebrele mese pliante acoperite cu folie, amplasate direct pe asfalt. Nici în ceea ce privește comediile, cei mici nu au parte de noutăți. Același carusel, aceleași parașute, trenulețe și mașinute vechi de zeci de ani și-au ocupat locurile stabilite, parcă de când lumea. Doar un montagne russe în miniatură, prezent și el în ultimii ani, vine să amintească faptul că ne aflăm totuși în secolului XXI.
Toate acestea, coroborate cu lipsa zăpezii, îi determină din câte se pare pe majoritatea celor mici să aleagă, cel puțin pentru moment, alte variante de distracție.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.