Dă-i şi caută loc de muncă în învăţământ...

Numai 50 de posturi viabile cel puţin 4 ani sunt disponibile pentru titularizarea în reţeaua şcolară judeţeană, finalizarea listelor fiind stabilită, după verificări, pentru 6 iunie. Concursul de titularizare în învăţământ este programat pentru 13 iulie a.c., oferta slabă explicându-se prin noutăţile metodologiei de ocupare a posturilor vacante, anul acesta având drept de titularizare candidaţii care au luat note peste 7 la concursurile anterioare şi nu au avut posturi libere.

Aşa cum se poate consulta şi în cele trei pagini cu listele preluate de pe site-ul titularizare.edu.ro (linkuri: pagina 1, pagina 2, pagina 3), oferta cea mai generoasă pentru judeţul Buzău, 21 de catedre, este pentru disciplina Matematică (în unele cazuri, combinată cu Fizică), toate în mediul urban. Matematica nu a mai fost de mult ofertată la acest nivel, retragerea la pensie, izolarea la sat şi chiar lipsa de interes a calificaţilor în acest domeniu fiind principalele motive ale unei astfel de creşteri senzaţionale a ofertei de posturi. Urmează Limba engleză, cu 5 catedre disponibile pentru cel puţin 4 ani, Franceza şi Româna cu câte 3 posturi. În schimb, nu există posturi de Istorie, Geografie, Chimie, Economie, Informatică, Desen – discipline tradiţionale, iar Educaţia fizică are un singur post titularizabil.

 

În schimb, există o ofertă încă „de avarie” de catedre cu viabilitate sub 4 ani, ceea ce arată o precauţie sporită a directorilor de şcoli şi temerea acestora, pe fondul instabilităţii din reţeaua şcolară, că planurile de şcolarizare nu se vor îndeplini şi vor risca să disponibilizeze personalul angajat, iniţial, pe termen lung. Astfel, sunt peste 300 de posturi disponibile pe termen scurt, unele formate din ore răzleţe, modalitate care i-a scandalizat pe criticii actualei conduceri a Inspectoratului Şcolar, dar nu şi pe sindicaliştii care au fost mereu consultaţi în etapele de mobilitate a cadrelor didactice.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.