Cob Village, satul cu cășuțe din lut construit la Berca, va găzdui, joi, un workshop experimental de ce presupune amenajarea unui acoperiș verde cu materiale ecologice. Evenimentul, organizat de Arta Grădinilor și Cob Village Berca cu sprijinul Asociației Turistice Ghizii României și a Secției de Peisagistică și a Masterului de Peisaj și Teritoriu din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu își propune să finalizeze ultima etapă a realizării unui acoperiș verde, aceea de plantare efectivă. Deși este cea mai vizibila parte a proiectului, ea reprezintă numai o mică parte din întregul proces aflat în
spatele unei asemenea soluții “green”. Tocmai de aceea obiectivul proiectului este ca voluntarii prezenți să poată analiza structura acoperișului înainte de plantare pentru o mai bună înțelegere și conștientizare a efortului, costurilor și cunoștințelor necesare pentru realizarea unui astfel de proiect.

COB Village, este un minisat cu căsuţe din lut cu ferestre făcute din parbrize, cu sticle puse în pereţi ca să intre lumina şi cu acoperiş pe care va creşte iarba a cărei construcție a fost demarată anul trecut la Berca. Ansamblul format din cinci căsuţe din lut, ridicate la marginea satului Berca, pe drumul spre Mănăstirea Răteşti, a fost ideea unei învăţătoare de 35 de ani, din Buzău care își dorește să includă ansamblul într-un circuit turistic ecologic.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.