Un scandal de proporții a izbucnit, în această dimineață, la școala din comuna Merei pe fondul înlocuirii din funcție a directoarei Maria Drăghici și a reclamațiilor existente la adresa profesorului de religie.

Încă de la primele ore ale dimineții, sute de elevi au refuzat să intre la ore și alături de câțiva părinți s-au adunat în curtea școlii cerând ca directoarea Maria Drăghici să fie repusă pe funcție. O altă nemulțumire care a generat protestul izbucnit în această dimineață a fost cea a unor probleme de comportament ale profesorului de religie pe care o parte dintre părinții elevilor din școală îl acuză de jigniri aduse copiilor, comportament inadecvat în fața copiilor  și chiar de faptul că la orele de religie se discută depre orice altceva decât ar trebui.

La un moment dat, mai mulți părinți au dat buzna în cancelarie pentru a-i cere socoteală profesorului de religie, Mugurel Radu, pentru jignirile aduse elevilor. Pentru că nu mai avea scăpare, dascălul a apelat numărul unic de urgență, 112, și a cerut ajutorul oamenilor legii. Până la venirea acestora, discuțiile din cancelaria unității de  învățământ au continuat pe un ton extrem de ridicat atât din partea profesorului cât și al părinților.

Dascălul este acuzat de părinți de jigniri repetate aduse elevilor, de faptul că ar sta cocoțat pe catedră sau că ar mânca în timpul orelor sau chiar că, la orele de religie discută despre orice alte teme care nu au legătură cu materia predată. În fața valului de acuzații, profesorul a încercat să se disculpe însă lucrurile au fost cât pe ce să degenereze când la un moment dat reproșurile dascălului l-au determinat pe unul din elevi să izbucnească în lacrimi iar tatăl uneia dintre eleve a fost la un pas de a se încăiera cu cadrul didactic.

Lucrurile s-au mai calmat odată cu venirea Poliției care a recomandat  tuturor elevilor să meargă la ore iar părinții au fost rugați să părăsească cancelaria și să completeze o plângere împotriva profesorului contestat.

Ulterior, la școala din  Merei a ajuns și o delegație a Inspectoratului Școlar Județean formată din inspectorii Ionel Meiroșu și Costel Cojocaru care au încercat să stea de vorbă atât cu cadrele didactice cât și cu părinții copiilor răzvrătiți.

La final, cei doi inspectori nu au putut oferi prea multe lămuriri în legătură cu modalitatea de rezolvare a situației conflictuale de la Merei, mulțumindu-se să spună că au luat act de cele reclamate și vor demara o anchetă ce se va finaliza cel mai probabil în maxim 30 de zile. Mai mult, ei au spus că atât profesorul contestat va putea preda în continuare elevilor iar vechea directoare nu va reveni pe post.

Răspunsul oficialilor de la ISJ Buzău nu a fost deloc pe placul părinților care au declarat că sunt dispuși să-și retragă copiii de la cursuri până când profesorul de religie va fi schimbat și vechea directoare își va relua funcția în fruntea școlii din Merei. În jurul prânzului, conflictul de la Merei a fost aplanat însă nu este exclus ca el să izbucnească din nou săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, conducerea ISJ Buzău susține că directoarea Maria Drăghici a fost înlocuită din funcție ca urmare a unui val de reclamații venit din partea părinților. De altfel, inspectorul școlar general, Florina Stoian, a declarat astăzi că la originea scandalului de la Merei ar sta tot Maria Drăghici care ar fi adus părinții la școală și ar fi scos elevii din clase pentru a pune presiune în vederea  recăpătării postul din care  a fost înlăturată.

 

Ciprian STERIAN

26 COMENTARII

 1. poate domna stoian va face ancheta si la scoala sarulesti sa se convinga de starea conflictuala intr cadre si director care este sustinut .de ce nu suntem auziti /de ce nimeni nu ia o masura /de fiecare data intervin rudele in sustinerea domnului director dar ar fi bine sa-l educe .

 2. Doamna Draghici a venit aseara din poarta in poarta sa ne anunte ca trebuie sa venim maine la scoala sa protestam. Noi oamenii din Merei ne-am saturat de aceasta individa. Foarte bine a procedat Inspectoratul Scolar. De ce este disperata dupa functia de director. La scoala Merei ar trebui sa se faca un control cum s-au cheltuit banii.

 3. Dorim un stat de drept, dar sa inceapa altii cu respectarea legilor. Se doreste impunerea dreptatii cu pumnul si nu prin mijloacele legale. Aceasta se intampla si pentru ca vinovatii nu platesc niciodata: instigatorii pentru riscurile pe care le favorizeaza actiunile lor-copii si adulti expusi violentei verbale si fizice, raspunderea penala pentru instigare, raspunderea penala pentru ocuparea abuziva a spatiilor publice/private, incalcarea drepturilor celorlalti- pentru care pot raspunde penal. Ce sa mai vorbim despre incasarea salariilor pentru activitati neefectuate. Ce mai conteaza in vestul salbatic? Un pumn de oameni, dar ce pumn! Virulent si zgomotos si intamplator doar, condus de viceprimar. Care o fi miza? Respectarea legii sau obtinerea influentei si controlului local?
  Observ din imagini ca protestul este al copiilor, ici si colo adulti. Probabil parinti care se bucura de principiul reprezentativitatii- pentru fiecare parinte protestatar reprezinta pozitia altor 30 parinti.

 4. Nu mi se pare corect ca doamna Draghici sa fie demisa din functia de director. Din cate stiu dansa s.a „zbatut” sa refaca scoala, sa arate asa cum arata in momentul de fata. Acum elevii din prezent au toate conditiile, ceea ce generatia mea nu a avut. Cat despre profesorul de religie nu prea am cuvinte de lauda. Mi.a fost si mie profesor in liceu(Colegiul Tehnic). Pot spune ca nici acolo nu isi facea meseria, cea de profesor de religie. La ore vorbea foarte rar despre religie si la fel de rar ne preda. Ba mai mult,ceea ce este cel mai rau, aducea injurii elevilor care nu stateau linistiti, in deosebi baietilor.

 5. profesorul de religie a spus numai adevarul …..el nu a vrut decat sa fie titularizat iar cadrele didactice au sarit pe el dar de ce nu spune k au puss elevii sa scrie despre dumnealui in anonim..fara ca el sa stie…..si chiar dadea si ideii ..numia k ideile erau numai de rau :-j domnul de religie are TOATA dreptatea ….iar doamna maria draghici minte cam mult :-j

 6. Nu d-na Draghici e disperata sa ramana in functie, ci D-na Stoian e disperata s_o elimine pentru ca a avut curajul sa arate in ce mod se implica politica in destinele scolii. Iar graba mare era sa nu treaca ziua de 23.03.2012 fiind ultima zi in care acest asa zis”profesor” mai putea sa obtina acel document.
  Stati linistiti ca a obtinut acel document de la un Consiliu de adminisratie facut pe genunchi urgent la orele 13. A fost singura ordine de zi si nu soarta scolii si a copiilor terorizati a constituit prioritatea ci sa fie de acord sa-i faca jocurile d-nei Stoian. Cine seamana teroarea si interese personale in invatamantul buzoian? Pana cand mai suntem umiliti de acest sistem?

 7. la Merei buba e mare si veche! d-l de religie nu a fost apreciat nici pe unde a mai fost „ca profesor” (ca numai profesor nu e! )d-na dir. nici ea nu e usa de biserica!
  instiga parintii cu si fara rost; are si ea niste interese probabil! o cercetare nu ar stica!

 8. Asa ceva nam vazut…………sa influentezi u copii sa minta impotriva unui alt cadru didactic incredibil in ce tara putem trai. D-nul de Religie niciodata nu nea jignit in halul acela in care spunea d-na directoare ca ne face handicapati , idioti , prosti si niciodata nu si-a sters nasul in fata noastra dar mai ales sa ne puna pe noi sa-i ducem servetelu’ la cos. Dumnealui glumeste cu noi dar in limita bunului simt nu in felul in care ziceau copii de la merei cai fac. Sa vina si la lipia sa intrebe de d-nul de religie sa vedem si parerea lor ,a copiilor’. Cum zicea si ,corectul’ mai sus d-nul de religie vrea doar sa si ia titularizarea si atat. vreau sa se faca dreptate si cea(cel) care a influentat copiii sa zica acele lucruri sa fie pedepsita. D-NUL de RELIGIE ARE DREPTATE iar
  d-na Draghici MINTE cu nerusinare impreuna cu elevii de la merei

 9. bwaaaa acuma daca copii de la scoala merei au o capacitate mintala proasta asta nu inseamna k dl de religie a facut toate astea….dl de religie este un profesor foarte bun si corect ..doaman draghici maria :-j nici romana nu stiee:))) asa k…las o sa minta in continuare..dar sunt de acord cu „nu mint niciodata” sa vina si la lipia sa ia interviuri la copii k si acolo preda dl de religie;)

 10. dar de ce la merei a sarit toti cu gura pe Domnul de Religie pentru ca ce spun copii de acolo nu e adevarat Doamna directoare a pus pe elevi sa spuna asa de Domnul de religie as vrea ca toti Profesorii sa fie lafel de bun ca Domnul de religie la scoala Lipia de ce nu spunem niciun elev nimic pentru ca se poarta frumos cu noi si nu ne jicneste asa tinetiva gura acasa!!!!

 11. florin-lipia mai intai invata sa scrii religie si dupa sa vb ok? fara suparare…si doamna draghici nici nu minte nici nu nea pus sa facem greva asa ca ciocul mik si joc de glesne …NU VA MAI BAGATI CEI CARE NU STIE …bye bye

 12. auzi ba ……daca te a pus pe tn ca sa ii iei apararea e trb ta ma…….dar eu stiu tot si doamna draghici ..oricum a fost pedepsita..probabil la tn nu a vnt k stai pe vreo fundatura:))) si cred k deaia..dar………poti sa taci 😉 doamna draghici maria e VINOVATA

 13. Dacă inspectoratul şcolar nu poate stabili adevărul gol goluţ ar fi bine să facă unele propuneri de destituire. Totul trebuie pus faţă în faţă! Din trei telefoane eu am aflat adevărul, cred că mai trebuie să intervină cineva…

 14. bwaaaaaaaaa oameni buni sa stiti ca domnul de religie nu are nicio vina dansul este o persoana de nota zece asa ca: cei car e vreti sa-i face rau puneti-va pofta in cui ca nosa va mearga niciodata

 15. Nu cunosc fapte in plus de cele mentionate in articol. Situatia de culise pare a fi mult mai complicata. Totusi se vede cu ochiul liber faptul ca ceea ce s-a pus in scena la Scoala Merei este o regie clara in care au fost atrasi copiii . Cei maturi isi fac jocurile lor. Dispute vechi s-au acutizat. Ceva este putred atat la profesorul Mugurel cat si la populara doamna directoare. Nimeni nu a lucrat de capul lui. E treaba cu cantec !!! Se canta independent si uneori din iconostas.

 16. Aceasta ,,doamna,, Draghici este bolnava dupa putere!Se vede ca nu vrea sa lase,,cascavalul,, din mana!Recurge la orice tertipuri cretinoide numai ca sa ramana directoare,altfel ce rost are toata aceasta mascarada?Acolo,se vede de la o posta ca e o cloaca mare si li s-au dat peste cap toate planurile meschine!Este foarte usor sa manipulezi niste parinti si niste copii simpli ca pregatire si atitudine iar aceasta cucoana se vede cum face educatie,chemand in ajutor cohortele de scolari si hoardele de parinti!!!!!! Facultatea ,Spiru Haret,, a creat unor prostuti senzatia ca pot fi destepti,iar acest lucru se vede din atitudinea ,,profesorului,, confectionat la Spiru din niste grile prafuite!Astfel toti ,,are studii,, si o vorba din popor spune:,,Cu prostul nescolarizat,te lupti un pic si ai scapat!Dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala,,!

 17. Iconostas inseamna peretele despartitor dintre naos si altar!Deci este un perete!!!!!Cum poti sa canti dintr-un perete dobitocule?Puteai sa spui ca din altar,asta este altceva!Asta este,toti prostii au dreptul la cuvant!

 18. Anca,dezvaluie-ti numele intreg,nu te ascunde in spatele unui anonimat aducator de nulitate definitiva,caci ai sa te obisnuiesti asa!Si eu pot sa spun ca am auzit de la cineva ca esti o prostituata de doi bani(nici macar de lux) dar nu spun cine sunt si nici de la cine am auzit! Nu cred ca la prestigiosul liceu unde ai absolvit ti s-a predat fuga de raspundere!Trebuie sa stii ca pe aceasta lume inafara de manele mai exista si adevar,cinste si seriozitate dar tu le gasesti explicatia in Dex…daca stii sa cauti!Oricum,nici tu nu prea te-ai omorat cu cartea daca ai ajuns la Colegiul Tehnic!

 19. De ce nu se spune nimic de profesorul Draghici Ion, care umbla tot timpul sub influenta bauturilor alcoolice, atat in Monteoru cat si la scoala ? A avut cineva curiozitatea sa-l testeze ca sa vada ce alcoolemie are in sange cand intra la clasa si cand iese de la scoala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.