Marian Petrache si Cristinel ROMANESCU
Scandal monstru în rândul vechilor liberali. Secretarul general al partidului, Marian Petrache, a sosit luni după-amiază să facă ordine în organizația județeană a PNL, măcinată de atâtea și atâtea certuri. Vechii liberali spun că Petrache a venit cu o misiune clară de la Centru și după o întâlnire cu foștii democrat-liberali de la Buzău a cerut ca vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, să demisioneze din funcția deținută la nivelul deliberativului județean.
De asemenea, recomandarea a fost făcută și altor liberali cu funcții în instituțiile deconcentrate.
Cerința lui Petrache a turnat gaz pe foc și chiar dacă Romanescu s-a arătat dispus să renunțe la postul de vicepreședinte al Consiliului Județean, vechii liberali au sărit ca arși fiind la un pas de bătaie.
În această situație, emisarul de la Centru s-a văzut nevoit să facă drum întors la București, plecând fără a mai saluta adunarea.
După plecarea lui Marian Petrache, parlamentarii Erland Cocei și Doina Tudor, primarii și viceprimarii liberali precum și ceilalți membri cu funcții care au participat la ședință au rămas să discute și să îl convingă pe Romanescu să renunțe la ideea demisiei de la vârful Consiliului Județean.
Mai mult, spun surse din partid, fruntașii liberali de la Centru au telefonat și i-au solicitat lui Romanescu să nu facă pasul spre demisie și să rămână pe postul de vicepreședinte al Consiliului Județean până la clarificarea situației.

La Buzău, e un adevărat război între vechii liberali și foștii democrat liberali, ambele tabere fiind nevoite să facă parte acum din același partid, respectiv PNL.
Neînțelegerile s-au creat în jurul lui Cezar Preda, acuzat de liberalii tradiționali că nu participă la ședințele partidului. În acest context, vechii liberali au cerut, la un moment dat, în scris, conducerii centrale a partidului excluderea din partid a lui Preda.
La rândul său, Preda i-a acuzat pe vechii liberali că ar fi pactizat cu PSD, Cristinel Romanescu fiind menținut în funcția de vicepreședinte al Consiliuliui Județean Buzău cu sprijinul și acceptul social democraților.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.