Comuna Beceni  continuă să fie un câmp de luptă între actuala și fosta administrație. Printr-un email primit la redacție aflăm că actualul primar Adrian Burlacu s-ar fi bătut ieri la Bisoca cu fiul și ginerele fostului primar . Scrisoarea trimisă de fiul și ginerele fostului primar descrie cum  actualul primar, Adrian Burlacu alături de fratele său s-ar fi năpustit asupra celor doi tineri nevinovați ieșiți la plimbare cu ATV-ul pe dealurile comunei Bisoca.

„Vă scriem din dorința de a relata o intâmplare de care am avut parte din nefericire astăzi.
O plimbare de weekend cu familia într-o zonă de munte din Județul Buzău, s-a terminat cu agresiuni fizice din partea primarului PNL din comuna noastă de reședință, respectiv Comuna Beceni, Județul Buzău.
O să vă prezint pe scurt cum s-au desfașurat lucrurile, nouă ne-a fost greu să înțelegem de ce persoana care ne reprezintă comuna a ajuns la astfel de gesturi violente.
Duminică, 17 Ianuarie, în jurul orei 15:00, ne deplasam spre comuna Bisoca, Jud. Buzău cu mașina personală si ATV-ul în căutare de zăpadă. Ajunși aproape de zona Lacuri din Comuna Bisoca, ne intersectăm pe drum cu Adrian Burlacu (primarul Comunei Beceni), angajatii, unii ditre consilierii PNL și familiile acestora. Fară să ne salutăm sau să schițăm un anumit gest, aceștia se uită insistent la noi, dar ne vedem de drum. Mergem in jur de 500 de metri, pană la terminarea drumului, intr-o zonă izolată, înconjurată de pădure și parcăm mașina. Doi dintre noi, merg la plimbare prin zonă cu ATV-ul, iar la mașina au ramas doi baieti (Ovidiu și Dragoș), mama lui Ovidiu și iubita acestuia.
La scurt timp, în jurul orei 15:30, patru indivizi se apropie de mașina, primarul Adrian Burlacu, fratele acestuia ( un cunoscut om de afaceri din comună) și doi angajați de-ai lor. Adrian Burlacu începe o “conversatie” spunând: “Ce faceți băieți?”, iar apoi ii aplică un pumn lui Ovidiu, iar fratele primarului, Florin Burlacu, îl atacă pe Dragoș. În acest timp, iubita lui Ovidiu primeste o palma ‘‘din greșeală’’ din partea primarului, mama acestuia intervine să aplaneze conflictul, dar aceștia nu încetează, ba chiar o îmbrâncesc și pe dânsa.
Conflictul degenerează, cei doi frați nu se opresc, noi ne-am dat seama scena trebuie filmată. Iubita lui Ovidiu încercă să filmeze, dar angajații primarului o îmbrâncesc și încercă să-i smulgă telefonul din mână, dar aceasta reușește sa filmeze o mică parte din final.
În momentul in care Adrian Burlacu observă că este filmat, încetează agresiunea fizică și pleacă încercând să-și ascundă fața.
Conflictul s-a încheiat cu o amenințare verbală din partea primarului: “ Sa nu mai comentati ceva de mine pe Facebook!”
Imediat după incident, am sunat la numărul de urgență 112 și am cerut un echipaj de poliție pentru ca atacatorii blocaseră drumul de acees. Polițiștilor din zonă le-a fost greu să ajungă la locul incidentului din cauza zăpezii ( nu aveau masina 4×4 in dotare) dar au reusit sa ia legatura cu primarul, iar apoi ne-au înștiințat ca putem pleca in siguranță.
Vă scriem pentru că, acest incident pare din filme, dar relatitatea este insă aceasta. In secolul XXI un grup de tineri sunt bătuți pe stradă de către ’’oamenii’’ care au fost aleși in funcții importante pentru a ajuta la dezvoltare și la bunăstarea cetățenilor. Un primar bătăuș nu este un exemplu pentru societate. Un partid care vrea susținerea tinerilor, care promovează libertatea și libera exprimare nu ar trebui să primească un astfel de om.
Sper din tot sufletul că autoritățile vor lua măsurile corecte pentru acest caz.
Vă atașăm și filmulețul cu dovada.

Mulțumim!Constantin Ovidiu, Roman Dragoș Constantin”

În replică, actualul primar al comunei Beceni, Adrian Burlacu spune că „ieșirea” sa vine ca urmare a comportamentului celor doi tineri care i-ar fi speriat copii cu ATV-ul și i-ar fi arătat semne obscene când le-a solicitat acestora să își vadă de drum.

Reprezentanții IPJ Buzău confirmă faptul că în zonă a avut loc un incident între două tabere însă precizează că a fost deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe după ce Poliția s-a autosesizat pentru că nimeni dintre cei implicați nu a depus plângere.

„Polițiștii au fost sesizați telefonic, duminică în jurul orei 16.00 de către o tânără de 24 de ani care a reclamat că au fost agresați de un funcționar public și de fratele acestuia. După sesizarea telefonică polițiștii au luat legătura cu persoana care a solicitat ajutor care le-a transmis acestora că nu mai este necesară prezența polițiștilor la fața locului întrucât persoanele care se manifestau violent au plecat și că își rezervă dreptul de a depune plângere ulterior”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate până luni la orele prânzului nu s-a înregistrat nici o plângere vizavi de cele întâmplate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.