Se anunță schimbări importante ce vor fi operate în cazul candidaților la examenul de obţinere a permisului auto.

Mai întâi în București și Ilfov, și apoi în toată țara, candidații vor fi înregistraţi audio și video la susţinerea probei practice a examenului.

Schimbările vor fi operate începând de luni, anunţă Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, precizând că această măsură este luată pentru „asigurarea şi verificarea legalităţii” examenului.  

Înregistrările modului în care se desfășoară probele practice se vor face  cu sisteme tehnice de monitorizare care vor fi instalate pe maşinile folosite la susţinerea testărilor. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea „EXAMEN” şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii, iar datele sunt stocate astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente. 

Acest sistem se va aplica etapizat în toată țara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.