Ziua Mondială a Teatrului a fost sărbătorită, miercuri, într-un mod inedit de elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian”. De dimineață și până la lăsarea întunericului, în pauzele dintre ore, elevii clasei a IX-a C interpretează pe holurile liceului scurte piese de teatru. Evenimentul de astăzi face parte dintr-un șir mai amplu de manifestări organizate de Secția de Teatru a Liceului de Artă „Margareta Sterian” pe tot parcursul săptămânii denumită generic „Săptămâna Mondială a Teatrului”.
„Am gândit „Săptămâna Mondială a Teatrului” și în toată săptămâna avem spectacole în Sala Studio Constantin Tomescu a Liceului de Artă. Astăzi, 27 martie, fiind Ziua Mondială a Teatrului vom juca de dimineața până seara, în holurile liceului, schițe de-ale lui Ion Luca Caragiale cu elevii clasei a IX-a C, clasă de teatru”, a declarat Adrian Constantin, profesor în cadrul Secției de Teatru a Liceului de Artă ”Margareta Sterian”.
Ideea prezentării unor scurte piese de teatru pe durata pauzelor a fost văzută cu ochi buni și de o delegație venită, miercuri, de la Ministerul Educației în vizită la liceul buzoian dar și de elevii din clasele primare care învață la Liceul de Artă.
„Astăzi(nr. 27 martie) am primit și o vizită de la Ministerul Educației pe linie de activități extrașcolare iar de Ziua Mondială a Teatrului am avut o zi plină de activități. Doamna inspector școlar a fost foarte încântată de ideea de a promova activitățile elevilor de clasa a IX-a de la Secția de Teatru și chiar și elevii din clasele I-IV au fost foarte încântați de ceea ce au văzut”, a declarat directorul Liceului de Artă „Margareta Sterian”, Mioara Sângeorzan.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de “Institutul Internaţional de Teatru” în cadrul Congresului Mondial de la Viena în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea “Teatrului Naţiunilor” din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.