Casa cu tei Centrul Cultural Francofon Buzău în parteneriat cu: Organizația Internațională a Francofoniei, Agenția Universitară a Francofoniei, Ambasada Franței în România, Ambasada Elveției în România, Delegația Wallonie- Bruxelles și Institutul Francez din România alături de Consiliul Județean Buzău, Lions Club Buzău și ANTREC Buzău organizează în perioada 12-18 august 2013 școala de vară tineri activi francofoni.
Scopul principal al acestui proiect este formarea unor tineri voluntari francofoni în România pentru promovarea proiectelor și a valorilor francofone. Astfel, din fiecare județ la României, va participa la acest proiect elevul din învățământul liceal care a obținut cea mai bună notă la olimpiada de limba franceza, etapa județeană. La nivel universitar, Agenția Universitară a Francofoniei va lansa un apel de candidatură pentru cei mai buni studenți francofoni din România. Prin contribuțiile financiare ale organizatorilor și ale partenerilor, participanții vor beneficia de cazare și masă gratuite, în perioada 12-18 august, la pensiunea Casa cu Tei din Sărata Monteoru.
Pana pe data de 1 iulie, participanții vor trimite câte o prezentare, în limba franceză, a județului pe care-l reprezintă sau a universității în care studiază. Toate acestea vor fi publicate în cartea Tineri activi francofoni, alături de alte rezultate ale participării lor la școala de vară a francofoniei.
În timpul școlii de varp, vor fi organizate activități practice precum ateliere de lucru de scriere creativă, de teatru, cât și activități teoretice precum dezbateri și conferințe susținute de dl David Bongard, reprezentantul Organizației Internaționale a Francofoniei în România și de dna Roxana Turcanu din partea Agenției Universitare a Francofoniei. Componenta dezvoltării personale și profesionale în limba franceză va fi abordată în cadrul conferințelor prezentate de Campus France și Franco-jobs.
Promovarea județului Buzău va fi realizată prin vizite la cele mai importante obiective turistice și prin ateliere coordonate de meșteri populari buzoieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.