Capture

În urmă cu o jumătate de an magistrații Curții de Apel Militare dădeau verdictul în cazul acuzațiilor de corupție inregistrate la nivelul ISU Buzău în anul 2006 atunci când mai multe persoane ar fi fost favorizate la concursul pentru ocuparea unui post de subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pe lângă cei 6 pompieri care au fost trimiși acasă pentru că ar fi ocupat pe pile posturile respective instanța a mai condamnat și 4 ofițeri care, conform probelor administrate de procurori, s-ar fi făcut responsabili de favorizarea celor care au ocupat nemeritat timp de 6 ani posturile cu pricina. Este vorba depre lt. col. (r) Florin Bologeanu, col.(r) Gheorghe Zaplaic, lt. col.(r) Ştefan Cosma şi cpt. Florentin Nicolae care au de executat pedepse de până la 5 ani de închisoare. După mai bine de jumătate de an de la verdictul magistraților Bucureșteni, dins patele gratiilor unul dintre cei acuzați rupe tăcerea și postează, pe o rețea de socializare, un mesaj menit să atragă atenția colegilor rămași pe baricade să lupte cu situațiile extreme. Ștefan Cosma, căci depre el este vorba, le spune într-o postare pe Facebook foștilor colegi de muncă că este nevinovat și de cele întâmplate și că cei responsabili sunt în libertate chiar la nivelul instituției sau mai sus.

 

„Dragii mei fosti colegi de la ISU Buzau,

 

 Am evitat să mă adresez vouă până acum deoarece nu am dorit să vă transmit sentimente, emoții, stări, în special neplăcute, prin care am trecut până acum.

Primele mele porniri, după decizia instanței de a mă închide pe nedrept-au fost încarcate de furie, ură, tristețe, suferință.

Primii vizați și dealtfel cei care nu au scăpat de reacțiile mele au fost, bineînteles, colegii de cameră/detenție. Odată ce am aflat cum stau lucrurile, am fost surprins de numărul foarte mare de persoane(și numele lor), care au greșit cu adevarat prin acțiuniile/intervențiile/intențiile lor nedrepte.Mulți dintre ei se află printre voi, alții sunt pensionari, alții detin functii importante în sistem. Nu servește la nimic nominalizarea vreunuia dintre ei… De fapt, gestul lor nu reprezintă decât o practică greșită a sistemului.

Nu sunt în măsură să mă răzbun sau să judec pe nimeni-Dumnezeu o va face după voia Sa. Dimpotrivă eu mă rog pentru ei să fie iertați, iar dacă au nevoie de zile din zilele mele, sunt gata să le dau, căci comoara sufletului și a minții este să iubești pentru a putea ierta.

Orice activitate umană are o parte bună și una rea. Proporția diferă dar important este să înțelegem că dacă înfruntăm numai o parte, buna sau rea, riscăm să ducem o viață incompletă. Din toate aceste situații, pe care ni le oferă viața trebuie să alegem să fim mai buni și iubitori.

Voi toți sunteți de apreciat pentru că vă riscați viața, la fiecare intervenție, pentru binele aproapelui vostru.

Va spun, în încheiere, că eu, ȘTEFAN COSMA, nu m-am „delimitat ” nici o clipă de voi, pentru că mă consider-UN OM ADEVARAT!

La mulți ani!”   

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.