VotareLocale-2
Aproape 400.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, duminică, la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European. De asemenea, in județul Buzău și-au manifestat dorința de a vota la europarlamentare 3 cetațeni comunitari. Doi dintre acestia sunt italieni și vor vota în comuna Balta Albă iar altul este din Belgia și va vota în comuna Stâlpu.
Urnele s-au deschis la ora 7.00 si se vor închide la ora 21.00. Pentru un post de eurodeputat se luptă 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi.
Formaţiunile politice care au propus liste de candidaţi la acest scrutin sunt, în ordinea în care figurează pe buletinele de vot: PDL, PMP, UDMR, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD şi PPDD. Ultimii pe buletinele de vot, care cuprind pe fiecare pagină câte patru patrulatere cu listele de candidaţi, sunt înscrişi candidaţii independenţi, în ordine, începând cu poziţia 16, Georgiana-Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.
Pentru alegerile de duminică au fost organizate 427 de secții de votare în întreg județul iar pe listele electorale permanente sunt înscriși, în județul Buzău, 398.483 de alegători. Pe lângă aceștia mai pot vota în secțiile de pe raza județului alegători care își au domiciliul în alte localități prin înscrierea pe liste suplimentare.
Pe lângă alegerile europarlamentare în patru localități din județul Buzău se desfășoară și alegeri parțiale locale pentru alegerea de primari sau consilii locale care au fost dizolvate.
Astfel în orașul Pogoanele 6.214 alegatori șunt așteptați în 4 secții de votare pentru a-și alege un nou Consiliul Local. Liste de consilieri au depus patru formaţiuni politice respectiv PSD, PNL, PDL și PMP dar în deliberativul din Pogoanele își doresc să intre și doi candidați independenți Gheorghe Popa şi Mircea Popescu.
În comuna Calvini 3.456 de alegatori sunt așteptați în patru secții de votare să își aleagă un nou deliberativ local cu membri a nouă formațiuni politice Partida Romilor “Pro Europa”, ACDR, PP-DD, PSD, PDL, PNL, UNPR, PC și PDS.
La Valea Râmnicului pe locul rămas vacant după decesul liberalului Ion Sandu se vor înfrunta nu mai puțin de 6 candidați. Este vorba despre Marian Galbenu de la PSD, Valentin Urloiu de la PNL, Silvi Mireuță-PP-DD, Dorinel Militaru-PMP, Marin Jurubiță-PDL și Ștefan Burlacu din PRM. La Valea Râmnicului vor fi amenajate 3 secții de votare și vor fi așteptai la urne 4.756 de alegători atât la alegerile parțiale locale cât și la cele europarlamentare.
În comuna Ziduri vor fi amenajate 6 secții de votare în care sunt așteptați la urne 3.718. EI vor trebui să își aleagă un nou primar pe locul rămas liber după decesul lui Dumitru Tesloveanu. Candidații înscriși în cursă sunt Nicolae Nedelcu – PSD, Mihăiță Iordache – PDL, Constantin Mihai – PNL şi Ionel Munteanu – PP-DD.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.