Manualele şcolare pot fi ridicate până pe 1 septembrie

O notă a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, către toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, emisă pe 28 iulie a.c., anunţă că, începând cu 15 august, fiecare unitate este obligată să-şi ridice manualele din depozitul de carte şcolară situat în incinta Liceului 3 („C. Moisil”).

 

Momentul marchează intrarea pe ultima turnantă a vacanţei, aceasta şi concediile profesorilor terminându-se în trepte, la fel cum au şi început. Deşi, oficial, 1 septembrie este data intrării în activitate a cadrelor didactice, sesiunea a doua a Bacalaureatului şi examenele de corigenţe vor deschide mai devreme, neoficial, noul an de activitate al şcolilor.

 

În ce priveşte manualele, acestea sunt gratuite pentru clasele I-X, la clasele primare fondul învechit determinând mulţi părinţi să cumpere din librării sau de la tarabă manuale noi. Fondulul de carte şcolară se înnoieşte într-o proporţie mică, pentru a acoperi creşterea numărului de elevi şi a fondul vechi retras parţial din uz. Pentru clasele XI-XII/XIII, manualele alternative se cumpără de pe piaţa liberă, în consultare prealabilă cu profesorul de la fiecare disciplină de predare.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.