Maria BULEANDRA si George SAVA
Funcția de prefect al județului Buzău a dat serioase bătăi de cap politicienilor buzoieni care s-au chinuit să găsească un înlocuitor pentru postul lăsat vacant de Maria Buleandră. În acest sens, la bursa zvonurilor au aparut tot felul de nume, cele mai vehiculate fiind cele ale secretarilor de stat promovați de PSD Buzău în diverse ministere.
Primul nume vehiculat a fost cel al lui Sorin Lazăr,vicepreședintele demisionar al ANRP, care nu poate ajunge pe scaunul de prefect întrucât nu este funcționar public. Pe de altă parte, surse politice au vehiculat numele directorului Registrului Comerțului Buzău, Iulian Sorin Lazăr, care însă nu s-a arătat interesat de o carieră la Casa Albă.
Un alt nume care a fost în calcule pentru scaunul de prefect a fost cel al președintelui A.N.S.V.A. secretarul de stat Dumitru Băiculescu, care ar putea accede mai repede în funcție fiind funcționar public, dar care nu prea ar fi dispus să lase o funcție pe măsura pregătirii sale, Băiculescu fiind de profesie medic veterinar, pe una de administrație.
În aceste condiții, cea mai agreată variantă a fost cea a promovării subprefectului George Sava în prima funcție de la Casa Albă, urmând r să fie desemnat un subprefect care, la o adică, ar putea proveni și din rândul UNPR sau PLR pentru ca social-democrații să le închidă gura partenerilor aflați în arcul guvernamental. Astfel, subprefectul George Sava va fi promovat prefect al județului Buzău după ce, miercuri, în ședința de Guvern se va lua act de demisia Mariei Buleandră, urmând ca învestirea propriu zisă să aibă loc tot în această săptămână.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.