Secția Medicală a Spitalului Județean de urgență Buzău acolo unde au fost descoperite primele cazuri de coronavirus va fi redeschisă de luni după ce pacienții și personalul au fost testați iar la nivelul secției a avut loc o dezinfecție terminală.

„Din totalul de 33 pacienți au ieșit 4 pozitivi plus 7 cadre medicale. S-a concluzionat că de astăzi putem deschide secția cu cadrele medicale care nu sunt infectate. S-a făcut dezinfecție terminală la nivelul secției. În funcție de rezultatul anchetei epidemiologice o sa începem testarea personalului medical de pe celelalte secții. Vom începe cu secția Dializă de unde este medicul depistat pozitiv apoi, funcție de ce va spune DSP, vom continua cu secțiile indicate”, a declarat Claudiu Damian managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Conducerea unității sanitare spune că nu se ia în calcul sub nicio formă la acest moment închiderea spitalului, mai ales că și secția care a fost afectată se va redeschide. Pacienții care au fost testați negativ și care pot fi externați vor merge acasă iar cei care nu pot fi externați își vor continua tratamentul în spital. De asemenea personalul medical care a fost testat negativ își va putea continua activitate cu respectarea strictă a protocoalelor care erau în vigoare și până acum.

Nu în ultimul rând, conducerea SJU Buzău așteaptă rezultatul anchetei epidemiologice pentru a identifica sursa infectării din spital mai ales că, în cazul femeii de 87 de ani, primul pacient depistat pozitiv nu ar exista printre apropiați cazuri de infectare cu noul coronavirus. Tocmai de aceea este necesar să se identifice cine a fost sursa infecției.

„Nu se pune problema închiderii spitalului mai ales că această secție care a fost cu probleme se va redeschide de astăzi cu respectarea strictă a protocoalelor de către cadrele medicale, cu purtarea tuturor mijloacelor de protecție, ceea ce era în vigoare și până acum. Așteptăm rezultatele anchetei epidemiologice, să vedem unde a fost vulnerabilitatea și cum a ajuns virusul în spital  pentru că protocoalele de triaj existau de la intrarea în spital și pe tot parcursul. Trebuie sa identificam foarte clar cum s-a ajuns la această situație și de aceea facem aceasta anchetă”, a mai spus Claudiu Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.