Sediile ISU din Buzău și Râmnicu Sărat vor fi reabilitate și modernizate prin programe de investiții derulate prin Compania Națională de Investiții și Banca Mondială, iar inspectoratul va mai primi în cursul anului și alte dotări tehnice, pentru o mai bună desfășurare a misiunilor. Anunțul a fost făcut de adjunctul inspectorului general al IGSU,Cezar Damian, prezent la bilanțul activității pe 2017 a ISU Buzău.


„În 2018 avem in plan două părți investiționale pe dotare și pe consolidare și modernizare imobile. În ce privește dotarea, se vor achiziționa autoscări, una a venit deja și sper să mai vină una, autospeciale cu apă și spumă, ambulanțe, autospeciale de descarcerare, ca să dezvoltăm această parte de dotare. Pe partea de investiții imobile, dorim să introducem sediul ISU Buzău într-un proiect de investiții cu Compania Națională de Investiții pentru consolidare, modernizare și mansardare a acestuia iar la Râmnicu Sărat dorim să introducem clădirea într-un program cu Banca Mondială pentru renovare și modernizare, mai ales că este și o zonă cu risc seismic ridicat”, a declarat Cezar Damian, adjunct al șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
O problemă cu care se confruntă forțele de intervenție ale ISU Buzău a fost ridicată de primarul Constantin Toma, care le-a recomandat responsabililor ISU să se gândească serios la înființarea unor puncte de lucru la ieșirile din oraș spre Brăila și spre Râmnicu Sărat, astfel încât mașinile de intervenție să nu mai piardă timp prețios până la ieșirea din oraș, care este din ce in ce mai aglomerat și sufocat de numărul mare de autoturisme.
Potrivit reprezentantului IGSU, propunerea lui Toma ar putea fi pusă în practică doar în situația în care municipalitatea ar pune la dispoziția ISU Buzău clădiri unde s-ar putea amenaja astfel de substații, de unde salvatorii ISU să poată ieși mai repede din oraș pentru a ajunge la locul intervenției.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.