Senatorul PNL de Buzău, Doina Tudor, a fost reținută pentru 24 de ore urmând ca mâine să fie prezentată instanței. Ea a fost scoasă cu cătușele la mâini din sediul DNA.

Doina Tudor a fost citată să se prezinte joi la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce Senatul a avizat cererea de reţinere şi arestare preventivă a sa, în dosarul în care este acuzată că l-a ajutat pe fostul său soţ, Daniel Tudor, să primească mită 200.000 de euro de la Ilie Carabulea pentru a favoriza societatea Carpatica Asig.

Întrebată, la intrarea în sediul DNA, dacă este pregătită să fie reţinută şi arestată, Doina Tudor a spus: „M-am pregătit de alaltăieri, şi psihic, dar sunt pregătită şi cu gerantă, cu tot”.

Doina Tudor a spus că nici ea şi nici fostul său soţ nu sunt vinovaţi.

Întrebată cum comentează decizia Senatului în cazul ei, Doina Tudor a spus: „Sunt nişte deciizi politice, cred că le ştiţi şi dumneavoastră mai bine decât mine, şi astea nu se comentează, şi nici nu am dreptul să le comentez eu”.

Senatorul Doina Tudor a mai spus că cel mai mare regret al ei acum este că nu va avea ocazia să fie la naşterea celui de-al doilea nepot. „Pentru mine asta contează cel mai mult”, a adăugat senatorul.

Doina Tudor este acuzată de complicitate la luare de mită, pentru că, în perioada martie-mai 2013, l-ar fi ajutat pe fostul său soţ, Daniel Tudor, să primească 200.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să ajute firma Carpatica Asig după un control.

În acest dosar, Daniel Tudor şi fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian sunt în arest la domiciliu din 20 februarie

Potrivit procurorilor, cei 300.000 de euro de la Ilie Carabulea ar fi ajuns la Daniel Tudor şi cu complicitatea lui Ovidiu Marian. Daniel Tudor ar fi primit banii în trei tranşe, de câte 100.000 euro, o primă tranşă în mod direct, iar următoarele două tranşe în mod indirect, prin intermediul soţiei sale, Doina Tudor, „care cunoştea atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”, spun procurorii.

Iniţial, Daniel Tudor ar fi cerut trei milioane de euro de la omul de afaceri, tot prin intermediul lui Ovidiu Marian. După ce a primit banii, în 26 aprilie 2013, Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările acelui control, care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii, şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.

Într-un alt dosar care a vizat activitatea societăţii „Carpatica”, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 24 aprilie 2014, pe Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL şi SC Transcar SRL, societăţi prin intermediul cărora deţinea şi controla indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, şi pe Marian Mârzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi societatea Carpatica Asig SA.

Potrivit anchetatorilor, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac au constituit grupul infracţional care a urmărit protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA şi la care au aderat mai multe persoane. Dosarul vizează fapte de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi luare de mită, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals, uz de fals şi instigare la aceste fapte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.