Mișcare neașteptată a senatorului Ion Vasile. Parlamentarul de Buzău a luat decizia de a renunța la funcția de lider al Organizației Județene a PC, pe motiv că Alianţa de Centru Dreapta dar și Uniunea Social Liberală nu funcţionează în teritoriu. Nemulțumit de modul în care este tratat de colegii de alianță, senatorul Ion Vasile a decis să renunțe la prerogativele cu care a fost însărcinat de la Centru, cedându-i locul lui Gheorghe Vlase, cel de la care parlamentarul a preluat filiala locală a Partidului Conservator.

”A fost o discuție cu conducerea PC, ei au insistat să rămân, am considerat că nu e bine, că nu se leagă nimic acolo dacă sunt și eu în preajmă. De ce să rămân? Ca să semnez protocoale care se încalcă a doua zi? N-are sens să stau în preajma acestor personaje. Nu suntem consultați cum scrie la protocol, nu vreau să fiu un partener doar cu numele, nu-mi surâde nimeni, poate eu îi irit și nu trebuie discutat cu mine. Ca să nu tulbur lucrurile, am procedat asa. Nu m-a dat nimeni afara, nu m-a executat nimeni. L-am lăsat în locul meu pe cel de la care am preluat filiala, pe domnul Gheorghe Vlase”, a declarat astăzi senatorul Ion Vasile.

Încă o dată rămas fără funcţie, senatorul Ion Vasile şi-a acuzat dur colegii de alianţă din teritoriu. Parlamentarul a declarat că la Buzău nu există de fapt o alianţă ci doar protocoale semnate formal iar PC nu este băgat în seamă atunci când se iau decizii importante, hotărârile find luate doar de PSD și PNL.

În aceste condiții, senatorul a decis să-și vadă de treabă, în acest moment el fiind s-a afiliat grupului senatorial al Partidului Naţional Liberal și practic simplu membru al Partidului Conservator. Chiar dacă s-a ferit să vorbească despre o următoare mişcare în plan politic care ar putea însemnamigrarea la o altă formaţiune politică, senatorul Ion Vasile nu a exclus întru totul această variantă.
Pe de altă parte, președintele PC, Daniel Constantin, a declarat astăzi că speră ca Ion Vasile să rămână alături de conservatori și chiar să revină asupra deciziei de a conduce Organizația de la Buzău.

”Mi-a comunicat că ar vrea să renunțe la această funcție o perioadă, până când lucrurile se vor stabiliza din punct de de vedere al nominalizărilor USL, bănuiesc că despre asta e vorba,  am luat la cunoștință, a fost o decizie consensuală, am înțeles motivele. E și spre binele partidului, va fi un om de bază în continuare, probabil e o decizie pe termen nelimitat. Eu n- am avut nimic să-i reproșez”, a declarat liderul PC, Daniel Constantin.

Ion Vasile a fost șef al PC Buzău din ianuarie 2011, după ce timp de 20 de ani a fost lider al social democraților buzoieni.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.