Constantin POPA
Senatorul UNPR, Constantin Popa, este acuzat de ultraj, pe numele său fiind înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău o plângere a unui subofițer de poliție care ar fi fost bruscat de parlamentar chiar în sediul poliției. Întrucât persoana acuzată are calitatea de parlamentar, plângerea a fost declinată către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituție abilitată să cerceteze reclamațiile la adresa aleșilor.
Martori ai evenimentului au relatat că senatorul Constantin Popa ar fi mers în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.00, la sediul Poliției Municipale de pe strada Plevnei, pentru a-i cere socoteală unui polițist de la Serviciul Rutier care ar fi lăsat-o pe una din fiicele sale fără permis în urmă cu câteva săptămâni.
Popa, care conform martorilor, părea a fi în stare de ebrietate, ar fi provocat un scandal monstru atât în curtea Poliției Municipale cât și pe holurile instituției iar pentru rezolvarea „problemei” ar fi apărut, în miez de noapte, însuși comandantul Poliției Municipale, comisarul-șef Marius Ivan.
Ivan l-ar fi calmat pe parlamentarul buzoian și după o discuție cu acesta care ar fi avut loc în biroul comandantului Poliției Municipale, cei doi ar fi coborât și ar fi plecat împreună cu mașina personală a polițistului.
Contactat telefonic, senatorul Constantin Popa neagă că la baza altercației ar fi stat faptul că subofițerul ar fi lăsat-o pe fiica sa fără permis, dar recunoaște că a mers în noaptea de miercuri spre joi la sediul Poliției Municipale Buzău pentru a avea o discuție cu un polițist despre care „tot avea impresia că îl urmărește”:
„Mă urmărea băiatul ăsta, nu e prima dată când o face. M-am dus la el si i-am zis, domnule, nu mă mai urmări, nu mă mai hărțui, ce ai cu mine, am să te reclam. El se laudă că e șmecherul vip-urilor, că a amendat mașina Procuraturii, că luat permisul la X și la Y. Oricum, nu am lovit pe nimeni și doar am discutat cu domnu’ subofițer. Înțeleg că dumnealui ar fi spus in plângere că am zis eu că îl dezbrac și că l-aș fi amenințat. Dacă eu aș fi făcut asta în sediul Poliției de față cu atâția oameni credeți că mai plecam liniștit? Nu mă legau direct? Când ești persoană publică devii suspicios când vezi că te urmărește unul pas cu pas ca să se remarce. ”, a declarat senatorul Constantin Popa.
Mai mult, senatorul Constantin Popa a spus că este nevinovat și că așteaptă finalizarea cercetărilor, menționând că ia în calcul depunerea unei plângeri pentru denunț calomnios.
Pentru clarificarea situației petrecută în sediul Poliției municipale în noaptea de miercuri spre joi cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Senatorul Constantin Popa este membru UNPR și consilier personal al Ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.