Cel de-al treilea buzoian implicat în schimbul de focuri cu polițiștii afgani din Kandahar, sergentul Bogdan Dragomir se simte bine. Anunțul a venit din partea comandantului Componentei de Operații Speciale, colonel Marius Crăciun care a precizat la finalul înmormântării celor doi militari eroi Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu,că rănitul internat în Germania  se deplasează şi aşteaptă, la spital, vizita rudelor apropiate

Conform comandantului Componentei de Operaţii Speciale, Marius Crăciun, sergentul Bogdan Dragomir, în vârstă de 26 de ani, din Buzău, este în stare stabilă, comunică şi se poate deplasa, el fiind în continuare internat în Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania.

Potrivit colonelului Crăciun, militarul urmează să fie vizitat de iubita sa şi de familie, „ceea ce îi va ridica moralul”.

„Am vorbit aseară (marţi seară – n.r.) cu el la telefon, este în condiţii bune, iese, intră în salon, aşteaptă să-i vină prietena, ceea ce îi va ridica sigur moralul, fratele şi părinţii. Din punctul acesta de vedere, avem şi o veste bună”, a declarat comandantul Componentei de Operaţii Speciale, Marius Crăciun.

Militarii Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost ucişi, iar Bogdan Dragomir a fost rănit, sâmbătă, când persoane purtând uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar.

Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintat post mortem în gradul de sublocotenent, au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis și de Ambasada SUA la București cu a treia cea mai importantă distincție acordată militarilor americani, Defense Meritorious Service Medal, ei urmând a fi declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. Totodată, două străzi din municipiul Buzău ar urma să primească numele celor doi militari-eroi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.