Tabara Francofona

În timp ce la Ambasada Franței se desfășurau festivitățile ocazionate de Ziua Natională a Franței în prezenta celor mai importante oficialități din partea celor doua țări, la Sărata Monteoru, în județul Buzău, se inaugura singura tabără în limba franceză din România, organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău. Cea de-a patra ediție a taberei francofoniei se desfășoară în perioada 12-27 iulie 2013, la Sărata Monteoru, județul Buzău. Parteneri în acest proiect sunt: Delegația Wallonie – Bruxelles, Organizația Internațională a Francofoniei, Ambasada Franței în România, Ambasada Canadei în România, Consiliul Județean Buzău, ISJ Buzău, Asociația belgiană Tineri în România, Agenția Universitară a Francofoniei, Palatul Copiilor Buzău, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, Școala Gimnazială Merei, ANTREC Buzău, Asociația „Cele mai frumoase sate din România”și Carrefour Buzău.
Acest proiect internațional are ca obiectiv promovarea limbii franceze şi a valorilor francofoniei şi creşterea interesului elevilor și al tinerilor pentru studiul limbii franceze, participând 176 de elevi din Tg Jiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Focşani, Piatra Neamţ, Iași, Buzău, Găești, Ploiești, Constanța, Târgoviște și un grup de 22 de tineri voluntari belgieni din cadrul Asociației „Tineri în Romania”.
În timpul taberei, se organizează ateliere în limba franceză de jurnalism și scriere creativă, de teatru şi improvizaţie teatrală, de muzică si dans, de bricolaj, wood-craft, toate având ca scop perfecţionarea competenţelor elevilor de înţelegere şi de exprimarea orală şi scrisă în limba franceză. Atelierele sunt coordonate de tinerii animatori belgieni și de doi profesori de la Institutul Francez din București. Pentru prima dată, în tabăra francofoniei se va promova și cultura francofonă africană prin atelierele coordonate de Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku, tânăr muzician din Congo.
Atelierele de limbă franceză vor fi completate de alte activităţi precum: carnaval francofon, concurs de karaoke francofon, de recitare şi interpretare în limba franceză şi de excursia la Vulcanii Noroioşi, Tabăra de Sculptură de la Măgura sau la Mănăstirea Ciolanu. De asemenea, se organizează și activități în colaborare cu Politia Rutieră Buzău pe tema prevenirii accidentelor rutiere și cu „Asociația Cercetașilor Militari în rezervă și în retragere”, prin prezentarea unor tehnici simple de supraviețuire, aplicate ulterior intr-o drumeție în pădure.
Având ca obiectiv și promovarea patrimoniului cultural și natural din județul Buzău, organizatorii propun participanților, în premieră. și ateliere de gastronomie locală și de tradiții românești coordonate de elevi și profesori de la Palatul Copiilor Buzău și Școala Gimnazială Merei.
În acest proiect, vor fi implicați și voluntarii francofoni de la Centrul de voluntariat pentru tineri Buzău care vor asista la atelierele organizate de animatorii belgieni și la două sesiuni de formare prezentate de David Bongard si Viviane Bonga din partea Organizației Internaționale a Francofoniei ( 22 iulie 2013), de Roxana Turcanu, director de comunicare la Agenția Universitară a Francofoniei și de Mariama Diallo, atașat pentru drepturile copilului la Ambasada Franței în România (26 iulie 2013).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.