Shin Dong-hyuk
Colegiul Național „B.P Hasdeu” în parteneriat cu OMV Petrom va găzdui, săptămâna viitoare, un eveniment unic în învățământul românesc. Este vorba despre o conferință care va fi susținută în fața elevilor și profesorilor hasdeeni de singurul nord-coreean născut, crescut și evadat din cel mai de temut lagăr din Coreea de Nord.
Shin Dong-hyuk este considerat de comunitatea internațională martorul principal în denunțarea crimelor familiei Kim în Coreea de Nord și este singurul care a reușit să scape din Lagărul nr. 14 unde s-a născut și a trăit vreme de 23 de ani și unde a fost supus atât tratamentelor inumane cât și torturii fizice.
Shin Dong-hyuk va ajunge la Buzău pe 11 septembrie unde va poposi timp de două zile însoțit de buzoianul Grigore Scărlătoiu, absolvent al Hasdeului și în prezent Director Executiv al Comitetului pentru drepturile omului în Coreea de Nord la Washington.
Joi, pe data de 11 septembrie, el se va întâlni cu elevii și profesorii Colegiului B.P Hasdeu la amfiteatrul „George Emil Palade” iar vineri se va întâlni cu autoritățile județene și municipale și va vizita obiective turistice din județ.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.